lördag, mars 03, 2012

Katastrofen ett faktum

Som jag nämnde igår, upptäckte vi att ett av våra uthus vandaliserats. Men igårkväll var det för mörkt för att titta närmare på skadorna, så det var först idag, som vi kunde överblicka förödelsen.

Den var katastrofal. Dörrar avslitna, trösklar borttagna, ja till och med delar av golvet var upphugget och man kunde se rakt ner i marken genom det. Första intrycket är att det hela inte är värt att reparera. I alla fall inte med någon större framgång. Vi får nog bygga nytt.

Man kan ju undra vem som vill oss så ont. Det verkar så helt meningslöst. Men tack och lov är detta det enda hus vandalen eller vandalerna gett sig på.

Bortslitna dörrar, upphugget golv....

Nåväl - För att rädda resten av matningssäsongen beslöt jag att lägga in nytt golv och sätta dit nya sittpinnar och en tröskel. Det blev lite provisoriskt, men det får duga så länge det håller.

Så fort jag lämnat arbetsplatsen, nöjd med resultatet, fyllde jag på nya fräscha hampfrön och städade undan verktygen. Restaurangen öppnade igen.

Första gästen - Brottslingen återvänder. Så klassiskt!







*****

6 kommentarer:

thord wiman sa...

Ha ha, ja, du är oförliknelig Bert. Jag gick i fällan... till att börja med. Underbart inlägg. Ja, just klassiskt! Hon ser då för störtskönt pillemarisk ut, för att inte säga full i fan... Ser ut att sikta på själva stolpen denna gång.

Du vet väl att spillkråkan är en viktig nyckelart i det svenska skogslandskapet, inte minst som bohålsproducent.

Du vet väl att fågeln är fridlyst!!!

Just saying ...

Bert sa...

thord wiman: Egentligen är jag alldeles för snäll. Gick ut och hängde upp en alldeles särskilt stor talgboll i ett träd på andra sidan vårt hus, så att spillkråkan skulle glömma den där lilla stugan. Hängde den alldeles vid stammen, medveten om hur spillkråkor "färdas" på träd. Jodå - Den upptäckte specialdieten, testade lite, men började sedan äta ur fröautomaten som vore den en talgoxe, blåmes eller talltita.

Märkligt, med tanke på att vi haft spillkråka här i alla år - Men aldrig i fröautomaten.

Suzesan sa...

Så vackert och dramatiskt. Jag gick rakt i fällan. Såg förödelsen gick på det med ...tänkte nääää....flyttade blicken och fick mig ett gapskratt. Finurligt.

Tycker allt att spillkråkan ser ondskefull och förbannad ut. Hämndlysten. Haha nu kommer jag skratta åt detta länge. Unik bild på en så vacker fågel. Så vacker. Man ser att fågeln tänker. Tänker ut nån plan för nåt nytt sabotage. WOW.

Tagen på bar gärning. Haha. Så roligt inlägg Bert du borde få pris för dettta. Finns det inga såna tävlingar. Mitt första pris får du och stående ovationer. *skrattar fortfarande"

Så skrattade jag åt det där med "Du vet väl att fågeln är fridlyst." i kommentaren.

Hahaha sååååå¨ROLIGT inlägg. Haha tillochmed när jag såg delarna så gick jag på det. För jag såg det så och då först det huset i bakgrunden. Tanken tog mig dit. Sen så kom skrattet.

Kram
/Susanne

knapsu sa...

Jag läste, blev upprörd och tänkte skriva en kommentar om vilka idioter som vandrar omkring bland oss.
Sedan läste jag färdigt inlägget........ :)

Leif sa...

Klent virke i den lilla matstugan? Såg häromdagen via SVT Play en intressant dokumentär om just sluga kråkor.
Här är det vår och ingen snö. Vårfåglarna anländer vaje dag. Katten är sur för han inte får gå ut och bråka med duvorna som skrämmer småfåglarna.
Vi värnar om de små liven. Se här bara hur deras små boningar kan se ut.
Katten gillar sångfåglar, att lyssna på dem.

Leif sa...

Just nu envisas katten igen med att han skall ut. Jag säger NIX varje gång han hoppar på dörrhandtaget (fönstren är stängda). I beredskap har jag en fylld vattenpistol för att riktigt understryka att jag menar nej. Ett par ggr har fått sig en dusch. Blött läge för Marcel med andra ord.

Vad gjorde katten? Jo, han försvann och så kom han tillbaka efter en stund med en matkasse i plast över sig som en regnrock och gjorde nya försök. Gav inte upp.

Mitt hjärta veknade och jag låste nyss upp dörren så han fick kuta ut en kvällsrunda. Förmodligen ville han även ut för att hålla koll på vad de andra katterna i byn har för sig så här före middagstid.