söndag, september 28, 2014

Tolkningsfråga

Åka buss är inte någon vanlig sysselsättning för mig. Mest för att jag inte har behov av det, eftersom jag bor ca 300 meter från min arbetsplats i centrala Luleå. Det blir liksom inte av, att jag tar bussen.

Ska jag besöka syrran är det två kilometers trevlig promenad, så det är heller ingen anledning till bussåkande. I alla fall inte på hemorten.

I Tromsö, där jag tillbringade förra helgen skulle vi i alla fall åka buss från vår adress till en restaurang i centrum. Det är ungefär 6 kilometer enkel väg, så promenad kändes lite väl "långt" i sammanhanget.

Här funkar kollektivtrafiken minst lika bra som i Luleå, även om det kunde tyckas lite väl dyrt för en enkelresa. 34 norska kronor. Nåväl - vi kom ju iväg från dörr till dörr och åt en fantastisk middag på Fiskekompaniet i hamnen.

Hemåt igen. Jag lägger upp två tjugokronorsmynt till chauffören, och får 17 kronor tillbaka. Jag hade räknat med sex kronor. Men jag sade inget.

Väl hemma råkade jag kolla biljettkvittot. Mina kamrater fick denna gång betala 45 kronor (nattavgift). Jag kom undan med 23.

Tips: Lägg inte upp för mycket på "chaufförsdisken".

Men han kunde ju ha frågat. Hm!?

*****

Inga kommentarer: