Så blev det i alla fall; en annan dal blev målet för lördagen. En av mina favoritdalar. Geargevággi.
Vi vaknar till strålande sol bakom rullgardinen. Vindstilla. En ordentlig skidåkarfrukost åker fram på bordet och ner i magarna. Vi kommer iväg vid 10-tiden.
På vår återfärd får vi belöning för allt vårt svettiga strävande upp i dalgången. I behagligt medlut glider vi hemåt kilometer, efter kilometer. Blossande kinder trots solfaktor 25 eller mer och nöjda med dagen. En bastu, en öl i sen eftermiddagssol på farstubron. Lite snack och berättelser med och från övriga gäster. Det är livet.
Att vi sedan fick en middag bestående av Laphroaigkryddad älgcarpaccio, med hjortronsyltad shiitake, ingefära, hyvlad parmesan, rostade pinjenötter och lakritsbalsamico, som förrätt, följd av halstrad röding med blomkåls- och palsternackspuré, med ärtskott, fänkål och citronsky, gjorde inte livet sämre.
En bra avslutning på en bra dag.
Somnade ovaggad.
Jovisst ja... glömde. Vi åt hjortronbavaroise med vit chokladmousse till efterrätt.
*****
Här finns sommarbilder från Geargevaggi. Fascinerade dal.
Andra bloggar om: Livet, Norrbotten, Skidåkning, Mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.