torsdag, november 12, 2009

Dum, dummare, dummast

Efter att ha sett Uppdrag granskning igår och Debatt ikväll, så står min ståndpunkt fast. MMA, mixed martial arts hör inte hemma i ett civiliserat samhälle. Samhället borde istället ta starkt avstånd från det, och framförallt inte stödja det hela med skattemedel.

De som utövar "sporten" tycker att man får egentligen göra vad man vill, bara båda parter är med på det. Okej - Vad blir nästa steg. Duell med pistol?

Tack och lov fick många vettiga talare komma fram i kvällens Debatt. Man talade om tillvänjning till våld, avtrubbningen som sker sakta men säkert. Man talade om riskerna.

Utövarna talade bara om lyckan att få slåss. "Vi kramas också", ursäktar de sig med. Dessutom har de mage att jämföra med ridsport, hockey och andra sporter. "Där kan man också skada sig". Inte en tanke på att andra sporter inte syftar till skador.

Det må vara hur det vill med den psykiska hälsan hos utövarna. Diagnosen är inte svår att ställa. Men psykvården bör också kraftigt byggas ut för att ta hand om den mångtusenhövdade publiken.

Där behövs också stora insatser.

*****


Andra bloggar om: , , ,

Läs även mitt tidigare blogginlägg i frågan.

Uppdrag granskning.

Debatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.