måndag, augusti 25, 2014

Katastrofsuccén

Det är inte ofta som det bakas kakor i det här huset. Till jul - jo. Men inte annars.

Här bakas en och annan bulle och enhel del matbröd. Men kakorna är sällsynta. Men vi gillar dem.

Idag fick hushållet ett ryck. Här ska bakas. Och det efter nytt och okänt recept. Mycket choklad, mixade havregryn, smör och sirap och annat mums. Raskt var smeten igång. Och sex deciliter vatten.

Men blev den inte lite väl lös, smeten.
- Jäklar. Det skulle ju vara 0,6 deciliter. Nollkommasex!
Vi öser av minst hälften. Sedan börjar vi räkna. På ingenjörsvis. Hur återställa proportionerna? Matte är inte vår starkaste sida. Det erkännes.

- Vi höftar lite, sa jag.
Och så breda höfter har nog aldrig synts förr i detta hem.

Till slut blev det en deg. Den fick nu vila, för den var nog rätt echaufferad efter vår behandling.

Och nu ligger kakberget där. Fula. Finns i olika storlekar och modeller.

Men goda. Jisses!

Katastrofgoda.

*****

7 kommentarer:

Turtlan sa...

Det är ju ändå smaken som är viktigast!

Skönheten kommer från insidan.

Här har bakats kakor också ikväll. Syltkakor. de står i ugnen just nu.... så hur de blev vet jag inte än.

Anonym sa...

Den erfarenheten gjorde jag också en gång i min gröna ungdom. Skulle baka nån sorts tunnbröd som skulle gräddas på ugnsbotten. Blev tredubbel sats eftersom jag läste ½ l som 1½. När allt var klart och köket var fullt av brödtravar, var pappas enda kommentar :" Nu skulle vi haft häst". Jag har aldrig bakat det sen! ellem

Bert Bodin sa...

Turtlan: De blir de säkert. Du följer ju receptet. ;-)

Bert Bodin sa...

ellem: Haha - Skön kommentar från pappa.

LM sa...

Jaså, ni slösar så med rent vatten! Ja, det var ju nära att den satsen räckte ända till Jul! :)

Turtlan sa...

Ja jag gjorde ju det. Dumt nog!

Gräddningstiden eller värmen var på tok fel. Så hela plåten blev bränd. Svart under kakan när jags kulle skära upp den.

Det stod 20 min. Jag kollade efter 15 min men tänkte nej jag kör i 20 min som det står i receptet. Dumt nog. Mycket dumt nog.

Så det blev inga kakor till fikat idag. nytt försök imorgon. Alltid bättre baka något man redan bakat om man ska bjuda. Eller köra på frihand. Det tycks bättre.

Bert Bodin sa...

Lisa: Ingen risk.