Ikväll blev det enkelt. Små kycklingfiléer på sommargrönsaker. Gott!
Såhär gör du.
Marinera lagom antal små (delade finns att köpa) kycklingfiléer i rapsolja, salt, citronpeppar, basilika och balsamvinäger. Blanda efter smak. Snabbast och bäst går det att marinera i plastpåse. Några timmar räcker.
Ansa och skär lämpligt stor fänkål till fina strimlor. Skär tomater (helst körsbärs- eller liknande) i klyftor, och ansa haricotsverts. Skiva en stor kumquat, eller flera små, i tunna skivor.
Bryn kycklingen tills den är genomstekt. Ta upp och låt vila. Fräs grönsakerna mjuka i separat stekpanna.
Hetta upp kycklingpannan igen och lägg i kycklingfiléerna och häll på en skvätt rödvin (se nedan!). Bräsera.
Servera direkt i varma tallrikar, där du redan lagt upp grönsaksjoxet. Häll rödvinsskyn på köttet.
Ät!
Vi drack Italian Zinfandel till detta. Passade utmärkt.
*****
Tack för receptet. Himla gott blev det!
SvaraRaderaInga
Tack för det, Inga. Kul att du testade.
Radera