söndag, juli 02, 2017

J'accuse

Tänk, nu är det juli. Den sjunde månaden detta år har blivit två dagar gammal. Om två månader är det september. Vilken fart! Och ändå känns det som om sommaren nu börjat komma igång. Först nu, alltså.

Jag anklagar härmed månaderna maj och juni, som absolut inte fullföljt sina uppgifter. Istället har de båda gått och släpat fötterna efter sig. Lite håglöst stått och hängt någonstans utan att göra andra avtryck än trista. Kallt, blåsigt, senfärdigt. Några exempel:
Kolla! Syrenen har slagit ut!
  • Skvattram, som vi brukade plocka till skolavslutningen hade vi fått skippa. Den blommar först nu.
  • Vår syren, som visserligen är en senblommande sort, har nu slagit ut någon enstaka blomma. Idag! Och jag menar enstaka blomma - inte en hel klase. Normalt brukar den stå i full blom över hela busken till midsommar.
  • Våra kajaker ligger fortfarande på vinterförvaring. Vårt eget "fel" förstås. Men vem vill ut i hård nordostvind och riskera bad i 7-gradigt vatten. (Jo, Elisabet. Men henne kan vi bortse ifrån. Hon är ju västerbottning.)
Nä - nu vill jag ha tips om vart man vänder sig för att åtala. Det måste till en skärpning. Vi kan inte ha det såhär. Vi kan inte ligga sist i årets solliga. Vi brukar ju ligga etta.

Räfst och rättarting ska komma. Vänta bara!

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tveksamt ..., jag vill nog ha minst åtta grader i havet!

Bert Bodin sa...

Ja, du ser... Inte kul för mig med bara 7!

;-)

Anonym sa...

Det ska vara runt 20 plusgrader i vattnet om man ska bada utomhus, hav, sjö eller älv, så det så. Mycket sent med all växtlighet här också, men den jättebukett med lupiner, helst vita, som vi plockar till stugbron på midsommaraftonen varje år, är i vanliga fall svåra att hitta, då de flesta redan blommat över. I år fanns det massor som knappt slagit ut. Alltid något, sa fan..

Bert Bodin sa...

Jaså. Sent även hos dig. Här står de vanliga lupinerna i sitt snyggaste flor. Den arktiska har blommat ut för länge sedan, medan den s.k. ädellupinen just har börjat.