Havtorn och enbär från Råneå skärgård. Det blir en god gin. Kombinerat med en bra tonic och pudrad med svartpeppar blir det en god drink före maten. Gin producerat på andra sidan fjärden.
Suovas och potatisgratäng, också det 'lokalproducerat' förstås, ställs fram på bordet lite senare.
Trevlig helg!
Haha..Tur att vi gillar olika 😅
SvaraRadera@Eliza
RaderaVa?! Gillar inte alla gintonic?
Ja, du herr Bodin, den drinken tror jag att jag avstår ,-). Det där med svartpeppar till .. nja. Men en trevlig helg önskar jag er, förstås.
SvaraRadera@Elisabet
RaderaVa?! Gillar inte alla gintonic?
Sällar mig till ditt eget polis-skrå och säger: Gin och Tonic (ofta förkortat GT) stavas så och inte hopskrivet. En klassisk GT består av gin, tonic och is. Garnerad med en citronskiva. Svartpeppar måste vara något helt egenpåhittat -finns inte i något recept! Kanske är ni inspirerade av drinken Margarita som serveras med glaskanten doppad i salt?
SvaraRadera@Monet
RaderaMen nu skapar vi nya traditioner: Gintonic och svartpeppar. 👍😎
Jag som är nästan nykterist och tycker illa om vin och öl kan tycka att en GT är ganska gott och är den dessutom delvis lokalproducerad, desto bättre.
SvaraRaderaFörlåt, ganska god ska det vara.
SvaraRadera@Gunnel
RaderaDen här var ju lite speciell. Bär (en och havtorn) plockade i Råneå skärgård, ingår.
Jag hinner inte få in nån alkohol alls i mitt livspussel. Tycker inte det är så gott heller. Köpte ju den där snygga vinboxen, med insekter på 🦋🪲🐞🐝🐜🪳. Den står här oöppnad. Får nog frysa ned vinet (som ju bara är ett ordinärt, men fullt drickbart boxvin...) i portioner och använda i t.ex fisksoppa eller andra maträtter 🤣
SvaraRadera@Mari
RaderaEgentligen är vi båda mycket måttliga. Men vi tycker om vin.
Igår drack jag ett HELT GLAS till middagen. Sedan var jag nöjd.😊
Ett glas vitt är gott och lite bubbel är ännu godare. Jag får nog tömma boxen nu i höst.
RaderaEn GT serveras bäst med färsk gurka i tunna skivor och med ett par drag med svartpepparkvarnen. Supergott!
SvaraRaderaOch det är ingen ovanlig kombo, fick det första gången på hotell Malmen i Stockholm.
@Christel
RaderaSe där!
För mig var det chefen, som introducerade pepparn.