tisdag, oktober 03, 2023

Imorgon ...

.. ska våra avlopp spolas. Med högtryck, förmodligen. Och för att inte utsätta gubbarna som kommer för illamående, har man ju varit snäll och rensat golvbrunn och rengjort badrumsgolv. Allt förberett inför deras besök. Badkarsfronten bortmonterad. Jo, vi har faktiskt badkaret kvar. Det är vi rätt ensamma om. Men det fungerar utmärkt. Allt besiktat för något år sedan i jakt på eventuella fuktskador. Så varför slösa resurser på att bygga om till varje pris?

Vårt kök är heller inte utbytt, med undantag av kyl, frys och spis, förstås. Nu ser vi i många sammanhang att det är trendigt igen. Skåphandtag av vår modell t.ex. ses nu i matlagningsprogram efter matlagningsprogram på TV. Så vi har beslutat att det är K-märkt. Spisfläkten är också utbytt, och den modellen syns också ofta i olika sammanhang. 

Vi sparar miljö. Och pengar.

*****

2 kommentarer:

Eliza sa...

Bra tänk,varför byta,bara för bytandets skull,något man tycker om??Kollar en del bloggar,det ska flyttas kök i andra ändan av huset el lägenhet,golven är fel,färgerna är fel överallt..Kakelugnen i fel ända av huset..Tapet och måla nåt kan jag väl köpa,men bygga om hela huset?Varför köpa det då? Bor i mitt andra hus,nu flyttat till hembyn,bytt alla vitvaror,satt upp en fondvägg,ek kök,skulle inte vilja byta det!!Det enda som saknas är ett BADKAR,lyckostar som har det!Bara dusch..Men skitsamma,varmvattnet skulle inte räcka för ett bad😳😳

Bert Bodin sa...

@Eliza

Kul att det finns någon som reflekterar på samma sätt som jag, när det gäller det där området.