tisdag, oktober 06, 2009

Trippeljobb

Efter att min mamma flyttade in på äldreboende i maj, fick jag hjälpa henne att skicka in diverse ansökningar. Till exempel ansökan om bostadsbidrag, som hon har rätt till.

Alltså skulle jag vara tvungen att kopiera självdeklaration och saldobesked från årsskiftet, samt uppgift om hyra. Kopiorna ska skickas med. Precis som jag gjorde i januari.

Men se, så gjorde jag inte. Jag lämnade bara uppgift om hyreskostnaden och skrev på "Övriga upplysningar" i blanketten att "FK:s beslut från januari i år 2009, baserades på de uppgifter som fortfarande gäller. I övrigt har bara bostadsadressen förändrats. Bifogar hyresavi för denna."

Det dög. Ett nytt beslut kom.

Men nu har hon uppmanats ansöka IGEN! För tredje gången i år. Och inga förhållanden har ändrats, sedan sist. Men ska man gå efter instruktionerna så ska kopior på senaste självdeklaration och ekonomisk status från årsskiftet 2008-2009 bifogas, liksom hyresavi, eller -kontrakt. Jag har god lust att bara skriva "Se ert eget beslut från juni 2009. Inget har förändrats."

Försäkringskassan klagar ofta på att de är överhopade med jobb. Men nog verkar det som att det skulle kunna rationaliseras på sina håll.

*****


Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: