måndag, juli 06, 2015

Blåsväder

Idag är luften på väg norrut i rask takt. Utan förvarning. Det har slagit mig alltfler gånger att SMHI mest berättar om solen ska skina, eller om regnet ska strila. Dessutom försöker de förutsäga temperaturen. Men, men ... vad de ofta glömmer, är att berätta om det ska blåsa också. Och hur starkt det ska blåsa.

Vår prognos för dagen lät hyfsad, och det ser också hyfsat ut. Om det inte vore för vinden. Det blåser småspik och med bara 15-16-17 grader, så blir det inte så mycket att hurra för det soliga vädret.

Men jag gläds åt norrmännen idag. De vill inte ha söndagsöppet i butikerna. Det låter ju helt perfekt. En dag i veckan då vi inte kan shoppa. Oj, vilket blåsväder det skulle bli här i Sverige. Själv handlar jag aldrig på söndagar. Aldrig. Det känns bara fel. Då vill jag hellre koppla av och åka ut i naturen, om den är tillgänglig. Så tänker nog norrmännen också.

Heja Norge!

Kajaken får nog vila idag.


*****

6 kommentarer:

V sa...

Jag medger skamset att jag tycker det är ganska skönt att kunna göra stadsärenden på en söndag, (jobbar alla vardagar). Men skulle det vara stängt så skulle jag anpassa mig såklart (så har man ju löst det förr).

Bert Bodin sa...

Precis! Man fixade det ju förr, då affärerna till och med på lördagar stängde kl 13.

Men du får väl handla på söndagarna då. Bara du skäms.
Lite.
😉

V sa...

Lovar att låta skammens rodnad lysa på kinderna nästa gång jag handlar på en söndag ��

Turtlan sa...

Sen jag blev en som åker båt titt som tätt så är vindprognoserna väldigt mycket viktiga. Klarblå himmel och sol är ju perfekt... om det inte blåser sådär 10-15 M/s. Då är det bättre med mulet och mindre vind.

Vi är ju motorbåtsägare så föredrar lite vind i motsatt till seglare.

Så numera kollar jag in vindrapporterna betydligt mer vaksamt än förr!

Bert Bodin sa...

Då är det bara att hoppas att prognoserna stämmer också. Där haltar det en del.

Bert Bodin sa...

Då är det bara att hoppas att prognoserna stämmer också. Där haltar det en del.