söndag, juli 19, 2015

Mera radio

Igår berättade jag att jag är en radiofan. Radion står på för de mesta. Och mest är det P1 som avlyssnas.

Men det händer att jag lyssnar på kommersiell radio. Musik, alltså. Jag är rätt stor allätare och gillar både nytt och gammalt. MIX Megapol är den enda kanal jag står ut med. Och det beror på att de spelar ... Just det - både nytt och gammalt.

Ibland undrar jag dock vem de egentligen vänder sig till, när man hör programmet Mixkryss (tror jag att det heter), där man ställer frågor i stil med Melodikrysset i fyran (Inget favoritprogram, precis.), men på en nivå som är fullständigt imbecill. Ur dagens skörd:
  • Var kommer nästa års Eurovisionstävling att äga rum? Jag kan säga att det är i en stad som är landets största och stan är uppbyggd på öar.
  • Vilket långa land i Norden vann U21-EM i fotboll i år? Vi ska här höra en intervju med en av spelarna (som visade sig vara en norrman som pratade engelska).
  • Från vilken delstat i USA kommer den här artisten? (Musikinslag) Ja, varifrån kommer hon. Vi kan säga att det är en stat som har sju bokstäver, börjar på F och är känt för varmt klimat och blåhåriga pensionärer.
  • Vad heter det populära talangprogram där Darin, Agnes, Loreen och Måns Zelmerlöv deltagit och blivit kända. Fyra bokstäver.
 - Och när du har listat ut alla knepiga frågor skickar du bara in svaren. 1000 spänn ligger i potten.

Ja, där har du nivån. Låg, alltså. Är detta den nivå, som de tillskriver sina lyssnare, eller är reklamradiolyssnare i allmänhet mindre vetande?
Eller vill man undvika att kränka någon curlad ungdom, som under inga omständigheter tål misslyckanden?

Till råga på allt klämmer de sedan i med årets töntigaste reklamspot:

Nu har vi på Tele2 äääntligen upptäckt Norrland, och öppnat butik på Storgatan i Luleå.
Undrar om de har upptäckt att de måste ställa master här för att mobilerna ska fungera. Ett annat av inslagen som samma företag kör är en fingerad medarbetare i sagda butik som mest beklagar sig.
Det är sååå luuuuugnt här. Gäsp. Och ljust. Jag har inte sovit på flera dygn.
En annan medarbetare har hamnat i fjällen och håller på att gå under i snöblandat regn och orkanvindar, förstås. Det är ju Nårrrrrland.

Bra! Då blir ni inte kvar så länge. Mig får ni då inte som kund.

Så MIX Megapol - Visserligen spelar ni ofta bra musik, men det är också allt. Skippa resten, så blir det bra.

Tack Sveriges Radio. För att du finns.

*****

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Om man ska ringa in eller messa in svaret så kanske det är något slags betalnummer och då vill de väl att så många som möjligt ringer är min teori.

Men faktiskt Bert så trodde jag då rakt inte att du lyssnade på en sån kanal som har reklam....

Bert Bodin sa...

Jag har inte Spotify el. dyl. och vill ha musik utan snack ibland. Dessutom blandar de väldigt bra i just den där kanalen. Reklamen är så imbecill, så den faller ur hjärnan i stort sett innan den kommit in. Det är inte varje dag, som kanalen kopplas in. Det är då och då.

Jan S sa...

Dessa tävlingar är närmast att betrakta som en förolämpning mot folks intellekt.
Gäller också t.ex Sommarkrysset i TV4.
Ligger på en 5-årings kunskapsnivå.
Eller så förutsätter de att alla tittarna är idioter.

Bert Bodin sa...

Men jag tror också att de ligger en del i att folk blir "kränkta" om de inte kan svara. Och många gillar inte utmaningar. De ååååååååååååårrkar inte! ;-)