torsdag, mars 30, 2017

Mitt livs melodi

Norrbottniska historier i stort och smått. Det var temat för en föreställning som fick namnet Avgörande ögonblick härom året. Folk uppmanades skicka in berättelser om händelser av stor betydelse i deras liv. Det kom massor. Och det blev en föreställning av det.

Ikväll har jag sett fortsättningen. Efter den succén valde man den här gången att låta norrbottningar skicka in berättelser som skulle grunda sig på viktiga händelser knutna till musik. En låt, en skiva, som medfört, eller varit med i någon upplevelse.

Den här gången kom det in mer än tre gånger så många berättelser. 28 stycken valdes ut och blev denna teaterföreställning i tablåform. Skickligt framförda nummer, där också musiken fanns med. Gripande historier. Roliga historier. Viktiga historier.

Norrbottensteatern har verkligen många talanger. Karin Paulin är en stjärna vad gäller sång. Har aldrig förstått varför hon inte blivit mer känd.

Det blev en häftig kväll. Tack för den.

*****

4 kommentarer:

Anki Sandström sa...

Tyckte också väldigt mycket om den! Missade dessvärre Avgörande ögonblick...

Bert Bodin sa...

Jo. Jag missade också Avgörande ögonblick.

Gunnel sa...

Tyckte också mycket om den. Otroligt välsjungade skådespelare. Men den blev totalt utskåpad av NSD:s recensent som hade en dålig dag.

Bert Bodin sa...

Ja, den recensionen var helt obegriplig. Han måste ha varit på ett ovanligt dåligt humör den där kvällen.