tisdag, mars 07, 2017

Det här med ...

.. bilkörning är ett ständigt återkommande ämne i många sammanhang. Själv kör jag ju bäst av alla, förstås. Men du ....!

I dagens Ring P1 hörde jag en inringare, som tyckte att det var fel att läkare skulle avgöra om en äldre person skulle få köra bil, eller ej. Istället skulle den ålderstigne få göra ett körprov, för att avgöra hur lämplig hen är. Eller olämplig.

Men resonemanget utökades till exakt mina tankegångar. Alla, alltså även du i din ungdoms blomning, skulle vara tvungen att göra en ny uppkörning i samband med att ditt körkort går ut. Det betyder vart tionde år.  Teori och praktik. Det händer mycket på tio år.

När jag föreslagit det i tidigare diskussioner har jag ofta fått svaret:
 - Nej, det skulle jag aldrig våga.
Nähä - Men då kanske man skulle avstå från att köra också.

En man som också ringde in berättade om hur en del i stort sett använder körkortet som legitimation. Endast. Det vill säga - någon annan i familjen har kört den gemensamma bilen i alla lägen. Den andre har inte kört på 23 år, men har i alla fall ett körkort.


Inför fortbildning i bilkörning! Allt annat är sned svensk flathet i sin prydno.

Låt till exempel Bilprovningen ta hand om förarbesiktning också, om nu inte trafikskolorna orkar. Samtidigt skapar vi nya arbetstillfällen. En pluseffekt.

*****

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Många kvinnor låter ALLTID sin man köra .., jag vet många som knappt suttit bakom ratten på evigheters evighet.

Bert Bodin sa...

Jag ser också sådana exempel.

Babsan sa...

Ser också detta fenomen.Vid långkörningar växlar vi ofta halva sträckan var.Men jag hatar att köra bil så i stan eller ut till landet avstår jag gärna.