måndag, mars 13, 2017

Man undrar ju ...

.. vad det månde bliva av den fyrarummare där någon ska flytta in. Den innehades till i höstas av en mycket anonym dam, som aldrig syntes till eller gjorde något väsen av sig. 

Lägenheten såldes. Och i flera månader nu (sedan i december) har vår innergård belamrats med hantverkarbilar av alla de slag. Elfirmor, träfirmor, badrumsdesignare och allt vad som nu finns (räknade till sex olika företagsbilar idag vid ett och samma tillfälle) har varit konstant närvarande nu i nästan tre månader.

Vi föreställer oss att lägenheten nu är totalt ombyggd. Väggar har flyttats, med mera med mera. Och nu fick tre bilar flyttas för att stora bohagsbilen skulle få plats. De står nu utanför gården och belamrar den relativt smala gågatan.

Nu bärs massor av grejer in. Tror jag har sett minst sex olika bord. Små, stora, satsbord, blombord, men inget köksbord. Golvlampor,  en soffa ... Allt bärs in i en rasande takt. De är raska flyttgubbar och en flyttgumma.

Undrar när kylen och frysen, som stått utanför porten nu sedan i förmiddags, ska installeras.

Du förstår väl vilket spännande liv jag lever, som får vara med om detta.

*****

4 kommentarer:

Babsan sa...

Är eetta livet som pensionär????

Bert Bodin sa...

Det ingår i den tillvaron, ja. Men skämt åsido. Den lägenheten måste vara omgjord till oigenkännlighet. Som det har jobbats, rivits och byggts i flera månader, är det underligt att de närmaste grannarna inte har behövt evakuera.

Som den

Babsan sa...

Du kan ju bjuda på flyttgröt till nya grannarna.......så du får se hur det blev

Bert Bodin sa...

Bra tips!