torsdag, augusti 11, 2005

Heder åt en vargdödare!

Hupp - Så skulle jag väl aldrig säga. Jag som anser att våra rovdjur har samma berättigande som vi att leva i den svenska naturen.

Men den här gången måste jag medge att jag är imponerad.

En fårfarmare i Värmland såg sin fårflock bli mål för en varg. Han skjuter varningsskott, som inte hjälper. Han skjuter ett skott mot vargen, som träffar fel och skadar. Han avlivar vargen.

Och nu kommer det hedervärda. Mannen ringer till polisen och berättar rakryggat vad han gjort. Det blir förstås polisutredning.

Visst är det tråkigt, när en varg eller något annat av vårt rovvilt får sätta livet till. Men i det här fallet kan jag acceptera det.

Annat är det med de skjutkåta individer, som springer omkring och tar död på det mesta som de ser. Olovligen. De är inte ens värda att kallas jägare. Avskum är en bättre benämning. Sådana fegskitar som inte kan stå för sina handlingar. Nu senast i jokkmokkstrakten, där ett björnkadaver hittats nyligen. Flera andra exempel finns från min landsända.. De är nästan inte ens värda avsky! De är i detta sammanhang inte värda något alls.

1 kommentar:

Anonym sa...

WORD!