torsdag, april 06, 2006

Den sjätte dagen

Strålande sol. Lite blåst. Vi blir tveksamma. Egentligen skulle vi ge oss av hemåt denna dag. Skall vi stanna en natt till? Vi har försäkrat oss om att det skulle kunna gå bra. En grupp som skulle ha ockuperat hela huset, har avbeställt. Vi blir bara ett tiotal gäster till kvällen.

Frukost och fundering. Men beslutet kommer. Vi stannar!

Dagens tur blir en toppbestigning. Inte förrän efter elva kommer vi iväg. Blåsten avtar, och vi får full sol.

Nordkanten av Cuoblacorrus norra tvillingberg blir rätt knixig. Det är brant, med isiga partier och vindskavler. Men så småningom kommer vi upp och kan fortsätta på släta fina snöytor mot Geargecorrus topp.

Två och en halv timme senare är vi uppe. En bit ner i sluttningen mot Rissajaure går vi också innan vi vänder tillbaka till vår rastplats nedanför toppen, där vi lämnat våra ryggsäckar. Vi sitter mot en liten driva med solen rakt i ansiktet. Lunchen smakar bra. Vi blir kvar i dryga timmen.





Tillbaka vid stationen vid femtiden. En glühwein innan bastun. Och efter den en stund i sängen med Annika Bryn... ja en av hennes böcker alltså.





Middagen ikväll: Smördegsinbakad Västerbottenost på syrlig salladsbädd. Lätt rosastekt renfile med rödvinssås, kantareller, rostad svartrot och rotsaksgratäng. Desserten blir chokladtårta med hasselnötter, äppelchutney och kanelglass.

Gott!

Inga kommentarer: