tisdag, juli 12, 2011

Jag säger inte ...

.. att alla BMW-förare är idioter.

Men alla idioter kör BMW.

Definitivt!

*****

7 kommentarer:

Ina sa...

Hoppsan! det är bäst att byta bil. Men vad skall jag köra då?
Hälsningar

Bert sa...

Ina: Men du är ju inte idiot, såklart. Du kan köra BMW, hur mycket du vill. Bara du följer trafikreglerna. Det gör nämligen inte idioter. :)

Elisabet sa...

Jag vet en som håller med dig: pv.

Och själv har jag den erfarenheten, att är det någon gång man på en motorväg har en bil som nosar en i baken, trots att man själv kör rätt fort och kanske håller på med en omkörning, då är det antingen en BMW-förare, eller en som kör Audi.

Alltid.

Bert sa...

Elisabet: Nähä - Jag kör Audi och skulle väl aaaaaaldrig göra så. Det måste vara felmärkta bilar du råkar ut för. ;)

Leif sa...

Vad med partikelutsläppen? Klarar Audin utan vidare den nya tyska miljömärkningen som krävs för att köra i ett antal storstäder?

Det är inte som i Sthlm där man har infört dubbdäcksförbud på Hornsgatan (pga uppmätta och alltför höga partikelnivåer i luften. Dvs förhöjda risker för bl.a. cancer).

Det må vara att vi på ön är ovanligt miljövänliga och kanske lite griniga med sådana små petitesser.

Bert sa...

Leif: Miljöklassad är den i vilket fall här i Sverige. Jag känner inte till vad som skiljer tysk och svensk praxis.

Leif sa...

En grön "umweltplakette" kan du säkert få köpa och sätta i vindrutan för att döva det egna miljösamvetet. Det handlar mycket om att tjäna pengar på människornas önskan om minskade partikelutsläpp.

Det är även politisk kohandel lite likt Maudan och sonalyckans 1101 vindkraftverk uppe i norrbotten. Snygga att se på och så hamrar de in miljömedvetandet så pass att man inte behöver tänka på utveckla något annat medan vindsnurrorna skovlar in pengar.

En gång har jag under rusningstrafiken i Köpenhamn stått vid Rådhuspladsen med en partikelmätare i handen. Den visade skyhöga värden trots att de flesta bilarna såg ut att vara nyare än dem man vanligen ser i Sverige. Vindarna kanske för tillfället blåste in från Malmö?