onsdag, juli 25, 2018

Hemma igen

Visst är det trevligt att resa iväg, se något annat, umgås med andra än de vanliga, ta det lugnt, och få nya infallsvinklar på tillvaron. Vi ha haft ljuvliga, om än lite väl heta dagar i Gnestatrakten.

Men nu är vi hemma. Jo, vi flög. Den där tågbilden i förra inlägget var bara från den första sträckan på väg till Arlanda.

Men när det gäller resenärer kan jag inte bli klok på folk. Hur många uppträder. Så egoistiskt. Ett strålande exempel på det inträffade idag, när vi skulle börja gå ombord på vårt flyg. Personalen i gaten gjorde sitt allra bästa, men folk verkade ignorera instruktionerna.

Vi blev ombedda att titta på våra boardingkort för att där se vilken "kategori" vi var bokade i. I klartext - vilken del av kabinen; långt bak, eller långt fram. Alltså bjöd personalen alla med kategori A att gå först. Bäst är att de som har sittplats längst bak i planet går på först. Sedan fyller man på framifrån med kategori B och C. Lätt som en plätt för varje intelligent människa. Det blev ju lite komplicerat redan från början, eftersom tre fjärdedelar av oss som väntat, ställt sig i kö, så fort de trodde att de skulle få gå ombord. Alla vill in först. Alla vill in samtidigt. Det verkar vara så att folk tror att de inte får följa med om de inte går på först av alla.

Det blev ju kaos förstås. De som hade A-kategori hann inte genom gaten först, eftersom andra struntade i instruktionerna. Det betydde att A-arna hamnade lite hipp som happ i korridoren mot planet. De skulle också gå via den bakre flygplansdörren. Men hela korridoren var ju igenproppad av "fel" människor. Hela kön stoppades opp. Allt stod stilla ända upp till gaten.

Personalen gick in i korridoren och höjde rösten. Bad alla att kliva åt sidan, så att de som skulle kliva på först och genom den bakre ingången fick passera förbi. Två, tre gånger var de tvungna att säga till.

Nåväl - Jag ska inte gå igenom alla detaljer. Men planet blev försenat för att ombordstigningen gick så lusigt.

Sedan hör det ju till saken att många, för att inte säga de flesta, har halva bohaget med sig och ska försöka stuva in det någonstans. Det säger sig självt att alla inte kan ha halva bohaget med sig in i kabinen. Det är därför man kan checka in bagaget redan innan. Men det verkar folk inte ha förstått. Korkskallar. Nu fylls bagagehyllorna med stora kabinväskor på nolltid. Där har flygbolagen blivit mesiga som inte säger ifrån på skarpen.

Sedan har vi inkompetensen, vad gäller bagagebandet också.

Jag kan bara konstatera att den resande svensken i gemen inte har kompetens att resa.

Punkt!Det är skönt att vara hemma också. Bara 25 grader varmt.

*****

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Instämmer i suck! Speciellt med all packning folk släpar på. Men hos de flesta flygbolag kostar ju incheckat bagage extra. Är det därför kanske?
Folk kan lägga många tusen på en resa men väljer köpa en biljett utan incheckning av bagage för att spara 200 kr. Sånt är märkligt.

Bert Bodin sa...

@Turtlan

Kanske är det orsaken. Men bara omaket att släpa omkring på väskor och försöka stuva in dem i bagagehyllorna ..... Näe - Jag begriper det inte.

Och att sedan inte följa det som står på skyltarna, eller uppmaningarna från incheckningspersonalen .... Näe - Typisk intelligensbrist! Tyvärr verkar den spridd.