måndag, mars 28, 2016

Sverigeresan

Det där hysteriska ringprogrammet som alltid dyker upp, när det är lite udda helgdagar under året, kan inte vara någon succé.

Programmet går ut på en sorts telefonkedja där man får en utgångsort och ett resmål. Sedan ska någon på startplatsen tipsa om någon som kan finnas närmare den ort man söker. Eller bäst, förstås någon som befinner på orten.

Det går inte så himla bra. Idag tror jag inte att någon som blivit uppringd lyssnar på programmet. Än mindre verkar de känna till det, överhuvudtaget!

Det blir alltså en del trassel, frågor och undringar från den som yrvaket blir uppringd och får veta att man är i direktsändning.

Att dessutom programledaren för detta program var uppenbart underkänd i geografi och har i övrigt mycken dålig kunskap om Sverige gör inte saken bättre. Han borde kanske plugga den där kartboken han så generöst skickar ut till dem, som i någon mån kan hjälpa honom på traven med programidén.

Lycka till!

Jag kommer nog att sluta lyssna i fortsättningen.
Å andra sidan. Kanske de flesta lyssnare istället lyssnar på P1. Kanske är det Sverigeresans förtjänst.

Bra där!

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det händer ibland att vi lyssnar på Sverigeresan och jag får nästan ont i magen, för det händer ju att man hör på den som blir uppringd, att dom inte alls har lust att hamna i direktsänd radio. Jag vill det definitivt inte :) Men det finns ju människor vars högsta önskan är just detta och för dem är det ju förstås trivsamt.

Bert Bodin sa...

Jag blir också nästan illa berörd. Det är lite pinsamt ibland. Men främst är jag förvånad över att så många inte verkar ha hört programmet förr. P4 lär ju vara vår populäraste kanal.

Elisabet. sa...

Dom kanske bara säger så ,-)

Bert Bodin sa...

Hm! Självberöm från P4 ....