tisdag, mars 01, 2016

Dagens mops (del 3)

Följetongen går vidare. Skylten sitter ju ännu där och lyser upp halva innerstan. Svaren från fritidschefen (förstod inte att hon skulle behöva bli inblandad) var ju milt sagt kortfattade. Så fattiga, att jag inte kunde låta bli att ifrågasätta om hon läst hela innehållet i mitt första mejl.

För tydligheten skickade jag dem på nytt, med lite förtydliganden (inom parentes).

-----
Hej!

Hoppsan. Hamnade frågorna i ditt knä?

Tack! Men dina svar var inte särskilt klargörande, eller "inspirerande", enligt min mening. Fick du mejlet i sin helhet, eller bara frågerubrikerna?

I vilket fall så har jag inte fått svar som jag nöjer mig med.

Därför upprepar jag frågorna:

Hur är det möjligt att ni på er fasad mot Norra hamn har fått tillstånd att sätta upp en gigantisk (och gigantiskt ful) ljusskylt, som skämmer hela området?

1) Vem är den ägnad för?
Den kan knappast läsas från Mjölkuddsbanken nedanför. Man passerar ungefär på 3 sekunder och bilförare ska dessutom helst hålla ögonen på vägen

2) Vem bekostar den?
Den kan knappast vara attraktiv som reklamplats av samma anledning som under 1) ovan.

3) Finns det verkligen ingen teknisk möjlighet som dämpar ljuset, när mörkret tilltar på kvällarna?
Jämför t.ex. en mobiltelefon, som varierar beroende på omgivande ljus.

(Fråga 2 har jag fått svar på, men undrar vilka reklamöpare som nöjer sig med placeringen. Det är ju ändå de som bekostar driften, kan jag förstå.
Fråga 3 har jag inte fått något som helst svar på.)

Tacksam för förtydligande.

-----

Hej igen Bert

Att mina svar inte är ”inspirerande” är din bedömning och den har du all rätt till. Det är dock de svar du får utifrån min synvinkel, och här är mina finala svar på dina frågor.

1. Skylten är givetvis ägnad alla som passerar. Det är ju vitsen med reklam, att människor ska se den.

2. Det har jag redan svarat på. Vilka som nöjer sig med att köpa reklam där får du ta med Norrbottens Media AB, det är inte min sak att svara på. Utgår ifrån att de gjort en affärsmässig bedömning i frågan och deras kunder likaså.

3. Ärligt ingen aning, men det är en icke-fråga. Skylten har bygglov och att den förfular eller dylikt är din uppfattning.

Vänliga hälsningar
------

Och fråga 3 förblir obesvarad. Det är ju en "ickefråga".

Av artighet svarar jag förstås på nytt.

------

Hej igen och tack för svar.

Jag förstår att jag inte kommer längre. Men jag hade hoppats på att du har bättre smak vad gäller stans utseende. Du har väl sett min bild, eller promenerat förbi på kajen vid teatern en höstkväll. Snyggt!??? 

Egentligen är det kanske stadsbyggnadskontoret som ska stå till svars för detta.

Många med mig har samma undringar som jag angående skylten. Har du själv försökt läsa budskapen på den?

Mvh
Bert Bodin

------

Så är läget för närvarande. Inget svar kom på mitt senaste mejl. Helt naturligt, eftersom hon i sitt senaste svar anger det som det "finala". Vad kan man då begära.

Nu funderar jag vidare. Någon stadsarkitekt lär vi inte ha längre, så jag kommer bara till slutsatsen att stadsbyggnadskontoret blir nästa instans.

Fortsättning fortsätter kanske.

*****

4 kommentarer:

annika sa...

"Finala"! Och "en ickefråga"?

Damen verkar ganska nedlåtande. Lite betonghäcksaktig, om du ursäktar. På sätt och vis är det lite underhållande att se folk snäsa till så där. Hon tror nog att du är en man utan eget liv som ägnar sin tid åt att leta fel och sitta och plita ner klagomål om detaljer. ;)

Bert Bodin sa...

Det är precis min känsla också. Men hon känner väl sig själv bäst, kanske.

Nästa instans till rakning: Stadsbyggnadskontoret, eller byggnadsnämnden.

Sven Teglund sa...

Jag hade missat det här inlägget! Konstigt..... har du delat det på FB? I vilket fall som helst, jag håller med dig, har ju skrivit om samma sak. Kan vi göra gemensam sak och klaga på skylten till kommunen?

Bert Bodin sa...

Jepp. På FB har det legat.

Att klaga till kommunen föll inte i någon jord alls, som du ser av skriftväxlingen. Men det finns ju andra instanser än fritidsförvaltningen. Stadsarkitekt existerar ju inte i stan, så jag vet inte vart jag ska vända mig. Stadsbyggnadskontoret, kanske.