fredag, juni 29, 2018

Morr

Ja, jag tycker det är rätt, det som en liten del av morgonens nyheter handlar om; ta bort alkoholglass ur de vanliga butikernas sortiment. Rensa gärna ut energidryckerna också. Och när vi lika håller på: Riv godishyllorna!

Sedan tycker jag att vi bojkottar Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern och nu även Österrike. Dessa länder visar omänskliga sidor i och med att de struntar i internationella överenskommelser när det gäller asylrätt. Res inte dit. De vill inte ha med utlänningar att göra. (Danmark och Nederländerna ska också passa sig väldigt noga.)

Sådär'ja.

Nu ska jag äta frukost.

*****

2 kommentarer:

 1. Alkoholglass visste jag knappt att det existerade? Undrar om vi har sånt i affären? Energidrycker och vanligt vatten på flaska, plus Coca Cola och såna, säljs det otroligt mycket av, liksom godis, så det kommer aldrig att försvinna, vad man än tycker om det. Jag kan förstå din tanke, men det blir lite svårt att vara moralpolis över vad människor stoppar i sig. Vanlig sötlimpa, ska det bort? Kakor? Wienerbröd? Vem bestämmer? Fläsk? Vin? Alkohol, öht? Det senare torde väl göra långt mer skada än glassen ..? Alldeles enkelt är det inte.

  SvaraRadera
 2. @Elisabet

  Nej, jag visste heller inte att alkoglass fanns.

  Givetvis ska man få köpa en bakelse någon gång. Men de där 16 kilona godis som snittsvensken sätter i sig per år, kommer jag då inte upp till, när det gäller bakelser. Och godis kanske jag äter 5 hg (Hekto, alltså) per år, så det är någon annan som sätter i sig 15,5 kg av min kvot också. Och visst; läsk räknar jag också in i godiset, så då blir det väl 16 kg godis plus 50 liter läsk per person också. Och mer än hälften av oss är överviktiga.

  Frågor på det?

  Jag tror vi behöver tänka till, lite.

  Men annars mår jag bra! ;-)

  SvaraRadera