onsdag, juni 06, 2018

Generöst

Ja, vad hittar jag på en nationaldag, då vädret lämnar en del att önska? Man borde ju förgylla dagen på något sätt.

Alltså får det bli inköp av Sverigebakelser inne i byn, och en djupdykning i hemmafrysen för att hitta löjrom och gravad lax. En sillunch måste väl sitta bra.Sedan måste man ju ut och kolla in broccolifältet, som så generöst bjuder på små pigga planttor. Det ser bra ut, och fjolårets välmenande misstag, där jag lät växthuset stå kvar hela sommaren, ska jag undvika i år. När de vuxit till sig ska de få växa under bar himmel. Tror det blir bättre plantor då. Vi har ju ändå en generös sol emellanåt, och inte alltför sällan. Tvärtom.


Sedan kan man ju i sin generositet göra rent i poolen också. Ja, fågelpoolen, som ser ut att bli lika poppis i år som i fjol. Småfåglarna verkar så nöjda när de plaskar omkring i spa't.

För att inte tala om att man kan beundra den generositet som åkerbärsblommorna bjuder på. Hoppas bara att bären blir lika många som blommorna. Det får vi hoppas att humlor och bin fixar.


Nu får vi bara hoppas på en generös sol. Den lyser idag med sin frånvaro för det mesta. Men blåsten som hemsökt oss i snart en vecka, verkar ha gett med sig. Lite värme på detta, så blir det säkert bra.

Trevlig nationaldag önskar jag dig!

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar