onsdag, juni 13, 2018

Nog märks det ...

.. att korrekturläsaren har avskedats på lokaltidningen, för länge sedan.


*****

12 kommentarer:

Babsan sa...

Ja du ibland blir man fötvivlad .

Elisabet. sa...

Huvva!

Bert Bodin sa...

@Babsan

Och många bryr sig inte.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Snyggt är det inte.

Cecilia N sa...

Jag brukar fota av eländiga grodor och skicka till Lotten. Så kan hon använda dem i sina föreläsningar.

Bert Bodin sa...

@Cecilia N

Jag brukar skicka till journalisten. Får sällan ens en reaktion. 😦

Allmycke sa...

Som språklärare är jag naturligtvis arbetsskadad - men jag börjar nog bli lite avtrubbad när det gäller tidningsspråket. Sorgligt, men sant.
Däremot har jag ett förflutet inom restaurangbranschen och blir alldeles förstörd när jag ser matsedlar skrivna på någon slags tafflig, hemsnickrad engelska och dessutom strösslad med felstavningar!

Bert Bodin sa...

@Allmycke

Vi är rätt lika i det där avseendet du och jag. ;-)

Cecilia N sa...

Jag har mina tvivel om ifall det gör nån skillnad.
Maken kontaktade en som uppenbarligen misslyckats i kurserna i statistik (eller nogsamt undvikit dem), men det var inte lönt det heller.

Jag kontaktade också en tidning där grafiken gjorde mig nyfiken och visade sig berätta något annat än texten. Vilket medium som gällde lyckades min kontakt inte reda ut för mig.

Bert Bodin sa...

@Cecilia N

Nuförtiden kanske det bottnar i att en nyhet framförallt ska vara "klickfrämjande" och därmed måste den ut snabbt. Då blir det slarv. Ett arv som smittar även till pappersupplagorna.

Anta Snaque sa...

För några år sedan sände jag ett mejl till min dagstidnings chefredaktör där jag påpekade hur dålig svenska flera av tidningens journalister konstant visade prov på. Bifogade även exempel ur tidningens rika skatt av språkgrodor. Svaret jag fick var fullt av floskler om att "man dagligen hade möten och uppföljningar om språket". Och så vidare. Jag replikerade att stolsitsarna på dessa möten nog aldrig skulle behöva ny klädsel. Något svar på det kom aldrig ...
Trevlig helg!

Bert Bodin sa...

@Anta Snaque

Ord och inga visor. Haha.

Trevlig helg till dig.