måndag, februari 19, 2007

Så var det dags igen.

Vattenfall förnekar sig aldrig. Inte heller verkar de bildningsbara. Nu vill Vattenfall Eldistribution AB flytta 90 tjänster från Luleå till, ja gissa, Stockholm. De vill "centralisera kompetensen till kompetenskluster", som chefen Lauri Virkkunen uttrycker det. Och visst vill han helst att den kompetenta personalen i Luleå flyttar ner. Givetvis! Kan någonting vara tommare än tomt, så är det just de orden. Och naturligtvis har han också förståelse för att alla inte kan flytta med, "även om det vore önskvärt". Det ekar!

Vill du, som bor i Stockholm verkligen ha dit ännu fler människor, som skall slåss om bostäderna (en sjundehandsetta med dusch i handfatet), om platsen på tunnelbanan till Råcksta, eller pendeln från Järna. Känner ni er så ensamma, beror det nog mer på kvaliteten än på kvantiteten. Kanske dags att göra något åt det då.

Om nu herr chefen tycker att kompetensen här är så god (Och det är den med all säkerhet!), så kan han väl istället flytta hit några okompetenta stockholmare, så att de någon gång i livet får lära sig något. Han är välkommen själv. Här skall han och hans kolleger finna goda livsutrymmen, bra och billiga bostäder och korta avstånd.

Samt ett sjujäkla kompetenskluster, när det gäller elproduktion och distribution.


Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: