lördag, mars 21, 2009

Falsk marknadsföring

Tror du att jag är ute i backen nu? Såhär på lördagseftermiddagen, och efter den där morgonbilden från sovrumsfönstret, där solen mejslar ut det vackraste hos den snödriva som bildats under gårdagen och natten.
Nix pix!

Vi gladdes förstås åt den blå himlen, det starka solljuset och den svaga vinden. Raskt åkte kläderna på, sedan vi hela morgonen med jämna mellanrum hört lavinsprängningarna från berget. Nu skulle det bli åka av.

Det är en rätt rejäl backe upp till liften från vår stuga. Kanske 400 meter bort har vi en av liftsystemets dalstationer. Vi knatar på med skidorna på axeln och är nästan uppe, när vi möter ett norskt par. De berättar att det är helstängt. Ingen lift går. Inga backar har hunnit prepareras. Så var det med det.

Nu har det också dragit ihop och ett intensivt snöfall gör sikten lika med noll. Vi får traska hemåt igen och motionerar med lite extra snöskottning kring stugan. En idé om att ta bilen till Björkliden fick också skrinläggas. Ett telefonsamtal dit gav information om att deras anläggning också var helt stängd.

Så nu har vi dragit oss inomhus.
Njuter en kopp kaffe.
Slappar.

Vilken skidsemester!

*****

Inga kommentarer: