fredag, maj 22, 2009

Från en sommar...

.. till en annan. Ganska lik den senaste veckans, faktiskt. Ungefär samma temperatur, samma molnighet... ja, det är faktiskt lite soligare här hemma. Åtminstone idag.

Från avkoppling och frånkoppling av alla händelser i hemlandet till hemkomst med häftigt uppvaknande till livets väsentligheter; Carolas kamerastöld och Viktorias "hemliga kravlista". Vojne, vojne.

Ankom Luleå på förmiddagen idag och upptäcker att den lilafärgade björkskog vi lämnade för en dryg vecka sedan, nu står läckert sprödgrön. Det har exploderat.

Snabb uppackning. En rask inköpsrunda. Mat för helgen, inflyttningsblomma till mamma, som passat på att flytta in i ny lägenhet på fint äldreboende under veckan. Besök hos henne under tidig eftermiddag och sedan till stugan. Nu sitter jag här och tittar ut över ett lika blått hav, som den senaste veckan.

Tack för alla roliga och insiktsfulla kommentarer och undringar. Visst var det Azorerna. Matilda i Sydney tog det på teplantagen. Europas enda. Grattis till henne. Sedan fyllde ju Jan S på med ytterligare förnumstigheter i sann förvissning om att han hade rätt. Bra försök, men han började med Kreta.

Jag kommer med utförligare rapport vad det lider.

*****

Inga kommentarer: