måndag, februari 01, 2010

Korrekt

Rättstavningsprogram är ofta rätt roliga. Och i och för sig rätt märkliga ibland också. Men man ska inte förakta det där röda strecket under vissa ord. Att kolla med en högerklick kan ge trevliga effekter.

Som när jag fick för mig att kolla vilka förslag som gavs, när jag skulle ändra Vretlind till Wretlind, efter Leifs påpekande om felstavningen i ett inlägg från igår.

Alltså: Firefox tycker inte att man kan heta Vretlind utan föreslår istället alternativen Lindstedt, retlighets, överretlig, eller blindskär. Vem skulle vilja heta Blindskär? Jaja - hellre det än Blindstyre, kanske.

Nåja. Nu ändrade jag till det dubbelve, som Herr Wretlind rätteligen har rätt till för att inte bli överretlig. Det tyckte rättstavningsprogrammet inget vidare om heller. Samma alternativa förslag dök upp, plus Blindskrift. Man undrar ju.

Persson, Andersson, Johansson, Bernadotte, Smeder och Mjölnare går dock bra. Inga anmärkningar där. Lundberg, Nilsson, och förstås Svensson, passerar också nålsögat. Har man däremot av någon anledning kommit på grön kvist och beslutat ändra sitt namn därefter, Grönkvist, så åker man dit igen. Grötkvist, blir det snustorra förslaget.

Vad får jag då för förslag till mitt eget namn, Bodin?







Jamen kolla... Det stämmer ju!


*****


Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: