onsdag, januari 26, 2011

Änglar finns

Råkade gå förbi stadsparken här i Luleå efter jobbet, efter att ha varit på Amphion för att beställa bord till fredagens after work och before concert. Ett par nya skidstavar blev också inhandlade. Tjusiga saker helt i stil med mina nya skidor, som ska invigas på söndag, om allt går som det ska och vädret står oss bi.

Tjusiga saker finns, som ni vet vid det här laget, också i vår stadspark. Där placerar vår parkförvaltning snygga iskonstverk. Och inte långt från vår grIS med rutschbana har en ängel landat för några veckor sedan.

Ängeln har kommit till på begäran. Det är barn i en skola i Barsebäck som beställt den, efter att ha förstått att vi är duktiga på is i den här delen av landet. De skickade ett brev.

Ur NSD:

Brevet från Barsebäcks Montessori innehöll också en present i form av en ängel.

Ett av barnen i klassen, Kevin Persson, är sjuk i cancer och de andra barnen har tillverkat och sålt änglar för att ge Kevin och de andra barnen på sjukhuset där han ligger lite guldkant.

Det var alltså ett roligt och samtidigt gripande brev som kom. Kevin Persson skriver att han fick leukemi i april och har genomgått jättemånga tuffa cytostatikabehandlingar och drabbats av många infektioner.

Om snö skriver han:

"Snö tycker jag om. Man kan bygga snökojor, åka snowracer och skidor. Att bara vara ute i naturen är mysigt".

Parkchef Stefan Johansson har nu skickat ett brev till barnen med svar på frågorna.

Han avslöjar också en fin hemlighet för NSD:

- Barnens ängel ska bli en isskulptur i parken efter nyåret. Vi vill på det sättet uppmuntra deras arbete för barn med cancer, säger han.


Nu står den där. Och på kvällen kan man välja i vilken färg man tycker bäst om att se den. Det är bara att stå stilla och titta. Den skiftar färg kontinuerligt.
*****
Läs mer om isängeln.

Inga kommentarer: