lördag, oktober 22, 2011

Världens snyggaste ...

.. gröt ligger nu i lördagsmagen. Blåbärshavre med gröna pumpafrön. Thé och tranbärsbröd med Norrglimt.

Nu gäller det att diska och börja jobba. Kajaker ska vintras. Lax ska lagas.

Ja - Det var väl det.

*****

10 kommentarer:

Turtlan sa...

Hur gör Du din blåbärshavre?

Jag är ingen vän av gröt men det låter gott ( och nyttigt) så dela gärna med Dig av receptet så kanske jag blir lite nyttigare ;)

Tack.

Bert sa...

Turtlan: Blåbärshavre är precis vad det låter som. Färska blåbär blandade i havregröten, en tsk socker per portion för att gröten inte ska smaka syrligt. I övrigt är receptet som vanlig gröt. Lite kardemumma i är också gott. Sedan är det pumpfrön och psylliumfrön strödda över.

Man blir så mätt och glad! :)

kristina sa...

"Norrglim", vad är det?

Leif sa...

Blåbär syrligt? Ifall man är det minsta sockerberoende kanske det kan uppfattas så (enligt vetenskapen här på ön).

Katten vill smaka av allt jag äter så även morgonens havregröt eller den ekologiska filmjölken med müsli. Bägge med blåbär till.

Socker är därför bannlyst. Blåbären kommer mestadels från norra jylland, en hel del från Norge och Finland och emellanåt från norrbotten i Sverige. Jag antar de är lika söta för jag märker inget annat än en mindre skillnadi storlek.

Katten gillar kantareller, helst gräddstuvade. Kattens gudmor lagade til värmande kantarellsoppa till oss, men hade i lite lök. Marcel kände igen kantarelldoften och skyndade sig att nosa närmare på min skål. Men det var något som inte stämde, löken... Nix, det ville han inte alls äta och så fick han kyckling istället.

Att försöka smuggla in socker eller annat onödigt i maten går inte med katten närvarande. Han skall nosa på allt. Blåbär äter han till frukosten.

Bert sa...

kristina: Norrglimt är en god, lagrad ost från Norrmejerier. Lite mildare än Västerbotten, utan att vara mesig. Hette tidigare Krutrök, men det sålde tydligen inte.

Bert sa...

Leif: Ingen kan förneka att blåbär innehåller syra.

Maja sa...

Jag kör fortfarande på "kall" frukostmat, vägrar ge mig in på varm vinterföda redan.

Bert sa...

Maja: Vår "köldgräns" går den 01 oktober.

Leif sa...

Du tänker på man måste söta bort smaken av organiska syror?

Bert sa...

Leif: Nej - Här handlar det bara om att balansera smaker. Sån't som vi gör i gourmetkretsar.