tisdag, oktober 04, 2011

Dagens dumheter

All utveckling går inte framåt. Det är känt. Ibland undrar man hur det är ställt med mänskligheten, när den hittar på konstiga saker.

Ta bara det här med avfallskvarnar. Ett amerikanskt (vad annars) påfund, som mal ner gamla matrester och spolar ut det i avloppet. De har hittills varit förbjudna att installera i svenska hushåll. Men nu har en del kommuner börjat lätta på bestämmelserna. Och vips, så köps de, installeras och används.

– Vi ville göra någonting med maten i stället för att bara kasta ut den med soporna, säger Yassal Sundman som visar upp sin matavfallskvarn hemma i radhusköket i Stockholm.

Hört talas om kompostering? Biogastillverkning? Fungerar utmärkt i de flesta kommuner, utom just storstäderna, verkar det som. Storstäder som äääääär så bra!

Att sedan reningsverken får byggas om för dyra pengar för att kunna ta hand om den nya produkten struntar man i.

Sedan har vi andra korkade (också amerikanska) påhitt. Nedspolningsbara toalettborstar! Och toarullar. Det kallas produktutveckling.

Jag kallar det miljöförfall.

Var det inte den här regeringen som ville att Sverige skulle gå före, när det gäller miljöfrågor.

---

Mentalt förfall förekommer också.
Migrationsverket vill utvisa en 90-årig ukrainsk dam, som bott i Sverige i 2 år. Hon är dement, och har ingen släkt kvar i Ukraina. I det landet är det anhöriga som tar hand om sina gamlingar. Släkten i Sverige vill alltså göra det här. Dottern har bott här i 20 år.

Vi har tappat någonting i Sverige.

*****

3 kommentarer:

Knapsu sa...

"Var det inte den här regeringen som ville att Sverige skulle gå före, när det gäller miljöfrågor."

! =-O

Maja sa...

Till råga på allt ökar antalet råttor i avloppssytemen med all smaskig mat som kommer deras väg!

Bättre med en avfallskvarn med påse under, som man kan tömma och lägga till komposten. Men jag har märkt att i Sthlm är det inte så himla noga med sopsortering. Vissa bostadsområden sorterar inte alls. Vissa har bara tillgång till uppsamlingsställen för tidnings- och glasåtervinning, vilka folk inte hinner/orkar/bryr sig om att uppsöka.

Bert sa...

Maja: Jo - Jag har märkt den fullständiga omedvetenhet i dessa frågor som verkar finnas där.