Så då kommer det här:
- Vispa 1 ägg med 1½ dl strösocker pösigt.
- Tillsätt 150 g smör, eller margarin som du smält, samtidigt med 4½ dl vetemjöl och 1 tesked bakpulver.
- Smöra och bröa en pajform, eller en "springform" och bred ut den smidiga degen jämnt över bottnen.
- Lägg på 3-4 dl lingon och bred ut dem över degen. Lämna en två cm kant längst ut i formen. (Kanten kommer att jäsa upp och hålla lingonen på plats.)
- Dofta över kanel och lägg på ett lager brun ströfarin. Jag brukar använda ca 1½ dl.
- Grädda i 175 grader. Ställ formen lågt i ugnen. Bäst på gallret som du ställt på botten. En halvtimme brukar vara lagom.
Löftet infriat.
*****
Heders! Tack för receptet, det verkar bli mumsigt värre...får bli i morgon. Dagens "bragder" utförda---äppelmoset fixat och älgsteken står och svalnar på balkongen.
SvaraRaderaTrevlig helg i Lule
Tack för receptet på lingonkaka, det sparas med glädje. Har aldrig smakat på - ska snart bli!
SvaraRadera