fredag, november 25, 2011

Det var en mörk och stormig natt

Ja vi får väl se. Berit är på ingång. En vresig dam, sägs det. Klass 2-varning utfärdad. Fara för allmänhet och viktiga samhällsfunktioner. Ojdå!

Kolmörkt. Idag har det inte varit ljust på hela dagen. Inte i stan. Och definitivt inte här ute i skogen vid havet. Vi tror vi är ensamma ute på Rånlandet i helgen. Åtminstone hittills. Brolampan lyser några meter ut från huset. Men sen är det svart. Det enda som lyste upp, när vi kom hit i kväll var två harar, som förskrämt pilade undan, när de träffades av bilens strålkastare. Kritvita i allt det brungrönsvarta. Stackars krakar, vad de måste känna sig "nakna".

Nu har teven fått gå till vila när efterlängtade På spåret och Skavlan tonat ut. New Orleans klarade jag på tio poäng och utan att skryta skulle jag ha gett segrarparet en betydligt hårdare match än vad superpedagogen med bisittare presterade. I köket diskas det. Jag går ut på bron för att se om Berran syns till. Men hon verkar långt härifrån. Himlen är totalt stjärnklar, lite vind med betoning på lite. Lugnt, skulle jag nog vilja säga.

Kanske bäst att gå till sängs.
Och förbereda sig.
För stormen.

*****

11 kommentarer:

Ingela sa...

Inte blev man imponerad av superpedagogen precis. Klådde också segrarparet lätt i kväll. Men jag satt ju hemma i soffan och inte i en TV-studio, misstänker att jag inte skulle ha lika stort självförtroende då.

Ingela sa...

Refererar du till hunden på taket förresten, eller till hans förebild månne?

Bert sa...

Ingela: I första hand hunden på taket. ;)

Bert sa...

Ingela: Nästa säsong ställer vi upp, va!?

Elisabet sa...

Och kakorna klarade jag galant ,-)
Nej, den i tv så kaxiga superpedagogen (jag menar inte ikväll, utan i skolserien) var ingen höjdare .. gissar att många av hennes kollegor ler i mjugg ... ;)

Pv klarade sig bra .., kunde mycket om Florens, till min förvåning.

Bert sa...

Elisabet: Jo - Jag förstår att du klarade kakorna. ;)

Turtlan sa...

Hon vr nervös tror jag....
M satte tio poäng på Uppsala. Nja sa jag.. men så var det ju.

Håll i hatten i stormen.
Kanske Berit blir lite lugnare om ni bjuder henne på en kopp kaffe när hon tittar förbi?

Ingela sa...

Är du säker på att du skulle vilja ha mej till lagkamrat? Det var inga sportfrågor i går, annat än den där ledtråden om Kurre Hamrin. Det brukar funka bra med mej och maken tillsammans, det jag inte kan (sport och film av modernare årgång) det kan han. Men du är kanske fena på sport och film också?

Bert sa...

Turtlan: Ännu har hon inte synts till, så här på lördageftermiddagen. Det har varit i stort sett en lagom bris. Inte ens vita gäss på fjärden.

Det är bara att konstatera att de svepande och generella rapporterna från SMHI är skräp.

Bert sa...

Ingela: Nej, jag inser att vi inte blir något dreamteam

majalena sa...

Ja det var inget "höjdarpar" inte, den där lärarn och Vahlbeck. Han såg ut som om han var på fel plats hela tiden. Ingen kemi mellan dem inte, jämfört med paret Haag. Hade själv också helt klart bättre kunskaper, troligen beroende på att jag satt hemma i soffan??? Och ute är det svart, blåsigt nja stormigt kanske är rätt ord. Tänker ändå inte gå ut p g a hosta m.m. som gjorde att planet till solen flög utan oss igår (snyft, host)
Men det går ju fler plan längre fram och i morgon tänder vi ju första ljuset i adventsstaken och redan ikväll tror jag vi ska smaka på glöggen med pepparkakor med god "möglig ost" på.