torsdag, juli 26, 2012

Reaktion

Det kom ett svar.
Mina anmärkningar inom parentes.

-----

Hej Bertil, (Ja, det blev i alla fall inte Berit.)
Jag håller med om dina synpunkter att det vore trevligt med lite norrländska  (Varför inte "norrbottniska"?) specialiter

Men vi har anpassat oss efter våra Norska gästers önskemål.

Tidigare år har vi bland annat haft Kalix Löjrom, Lax, röding mm. Tyvärr beställer inte våra gäster sådana rätter när det fanns på menyn.

På en hel säsong så såldes det tex endast en enda Kalix löjroms toast.

MVH
Camp Frevisören

Ove

-----

Så blev svaret från den restaurang jag besökte igår och där jag reagerade över den "utslätade" meny som erbjöds. Det var också det svar jag anade skulle komma.

Jag har alltid förundrats över att restauranger inte tar tillvara det lokala, härproducerade och förstklassiga utbudet.

Men det är väl kanske så att både norrmän och svenskar är tråkiga i det avseendet. Vi är väl också mästare på att äta köttbullar och mos på Kanarieöarna.

Fegskitar, säger jag.

*****

2 kommentarer:

V sa...

Ja, jag kan förstå restaurangägaren i detta fall, det är ju inte stor idé att ha en massa rätter på menyn om dom inte säljer.

Marginalerna är ju ofta små i denna näring.

Men en renskav eller älgskav med potatismos med rårörda lingon borde dom iaf kunnat klämt in, den torde ju inte heller ligga så högt i pris så den kanske kunde sälja?

Men vad vet jag, tråkigt är det iaf, det håller jag med om ... när vi har ett sånt fantastiskt skafferi bara utanför dörren ..

Bert Bodin sa...

V : Välkommen till min blogg. Precis min tanke. En renskav, eller en suovaspanna, vore väl på sin plats. Och lite rökt sik.