måndag, juli 23, 2012

Nå, Bert - Vad gör du på semestern?

Gör!?? Nja, egentligen ingenting. I alla fall inte hittills. Det är ju bara den första semesterdagen i den här perioden.

Men igår fick jag börja fundera på bemanningen på jobbet, då det trasslade till sig med ett sjukt barn. Minibemanning och sjuka barn är inget som funkar. Plöstligt går det över gränsen. Lösningen kom dock rätt snart, när snälla Sara erbjöd sig att skaffa barnvakt och komma in på sin första semesterdag.

Så idag fick jag sova ända till halv sju. Lyssnade på radio en stund, men hoppade snart upp och beslöt ta en joggingtur för att hämta tidningen. Här står inte brevlådan vid tomgränsen precis. Det blev en lagom tur i backarna, två kilometer dit, och tro mig eller ej, lika långt hem. Och då blev det snabbdusch och frukost. Sedan en liten lur. Radion står på och ger mig massor med kunskaper. Ja, man lyssnar ju på P1, förstås.

Klockan tjugo i elva kom slambilen och tömde vår trekammarbrunn. Egentligen behövs det inte varje år, eftersom vi har en biologirenande historia som kostade massor av sköna kronor och som släpper ut rent vatten ur miljöbestämmelsernas synvinkel, så den är aldrig full. Men det känns ändå skönt att få det gjort.

Sedan traskade vi iväg till styrelsemöte med samfälligheten. En rad viktiga frågor skulle tas upp och jag är förstås sekreterare. Nya projekt på gång. Elvakaffe serverades av Bengt och Siv och jag poängterade att det var första gången på väldigt länge som jag fick elvakaffe klockan elva.

Hemvägen kryddades av en olydig liten hund, som ville hälsa, trots mattes förbud. Det var de nya norska grannarna, som hunden struntade i, trots förmaningar. Men det var bara trevligt. Vi fick ju hälsa på damen i huset äntligen. Trodde vi. Det här var syrran till frun, som var "på ferie", så vi får nog ta kontakt en annan gång.

Iväg till Råneå för att handla lite. Kommer hem med två överfulla kassar. Som vanligt alltså. Lite lunch och en tupplur igen före eftermiddagskaffet. Vädret är blåsigt och inbjuder inte till så mycket utevistelse. Lyssnar på Sommar i P1, där Sydsvenskans kulturchef berättar om sig och sitt liv och spelar fantastiskt bra musik. Ny, fräsch och spännande - men aldrig hörd i RIX-sörjan.

Småfåglarna har ungar, som nu nyfiket svirrar omkring i halsbrytande luftkonster, lite valhänt (eller heter det valvingt) jagande insekter och insikter, men ibland bara sittande på någon lämplig post och vänta på att mamma eller pappa ska komma med något fett. Det kan man också sitta och studera.

Spisen dras fram och städas bakom. Inte av mig - jo, framdragningen. Själv blir jag ju tvungen att dra mig till datorn för att skriva det här inlägget.

Så inte gör jag så mycket inte.

Och det är så skönt!

(Visst ja - Jag måste skriva protokollet från mötet också. Jäklar!)

*****

2 kommentarer:

Sven Teglund sa...

En fin och händelserik dag!

Bert Bodin sa...

Sven: Ja, du vet... Det händer alltid mer än man tror, eller vet.