tisdag, juli 17, 2012

Har pesten kommit ...

.. eller bara digerdöden?

Det lät så i morgonnyheterna.
30 fall har redan inträffat i Sverige.

Och nu har det visat sig att ett (1) fall upptäckts utanför området!!!

Var det inte aztekerna som förutsåg jordens undergång till detta år?
Nu har det börjat.

Röda hund.

Men så slår det mig.... Jag har redan haft sjukdomen, liksom vattkoppor, mässling, påssjuka, kraftig lunginflammation och diverse andra krämpor genom åren, så .... 2013 Here I come!

*****

3 kommentarer:

Maja sa...

Många unga föräldrar idag har fått för sig att det är farligt att vaccinera sina barn och glömmer att överväga de risker som dessa virussjukdomar för med sig. Därför är "utbrottet" av röda hund lite illavarslande.

Alla klarade sig inte helskinnade ur dessa barnsjukdomar, men många hade tur vilket gör att man underskattar de permanenta skador de kan ställa till med.

Mest orolig är jag för att fler och fler väljer bort TBC-vaccinet. Och det med penicillinresistent tuberkulos bara runt hörnet...

Bert Bodin sa...

Maja: Jo, jag vet också att Röda hund och blivande mammor inte är en lycklig kombination. Men rapporteringen i radio lät som om vi nu skulle vara tvungna att plasta in hela Järna.

Jag är övertygad om att det finns mycket värre "farsoter" som vi helt struntar i.

Cecilia N sa...

Väljer bort?
När mina barn (20+ år) föddes så var det inte någon allmän vaccinering mot TBC. Jättekonstigt tycker jag. Men mamman på samma sal som var från Finland rekommenderades att vaccinera sin son.

(Själv blev jag lungröntgad samma årtionde när jag skulle sommarjobba på lasarettet.)

Men det är läskigt med den här biverkan som är på massvaccineringen som var för några år sen. "Sömnsjukan".
(Huvudet har visst redan krupit ner i sängen för nu kom jag inte ihåg nåt.) Att vi "lurades"(?) att vaccinera och att det kunde få såna biverkningar. Vi är oskadade, men det är förfärligt för dem som blev drabbade. Ungdomar som berövats en frisk framtid.