måndag, juli 30, 2012

Jag trodde det var över . . .

. .  men festen verkar fortsätta.

Hur inkompetenta får generaldirektörer vara, egentligen. Hur okunniga om etik, moral och om andras hopskrapade pengar.

Det nya verk som regeringen skapade 2009 och som fick namnet Tillväxtverket, har varit ute och festat. Skapat tillväxt i krogbranschen.

Jag undrar om de som anställdes där visste om att det ingick i arbetsuppgifterna. I så fall har ledningen misslyckats med en av sina främsta arbetsuppgifter, nämligen att klargöra dels kärnverksamheten, men också förutsättningarna och grundreglerna för jobbet.

Själv har jag arbetat i diverse organisationer, både i statligt ägda, i ett amerikanskt företag, och i privata näringslivet. I samtliga dessa har det funnits strikta bestämmelser för hur verksamheten ska skötas. Det har varit personalhandböcker, kvalitetssäkring med utomstående kontrollanter, som regelbundet besökte för att kolla att allt gick rätt till och så vidare. Och vi började någon gång på 70-talet.

Till Tillväxtverket verkar sådana "nymodigheter" dock inte ha kommit.

Jag förnekar inte att jag själv blir bjuden på fest någon eller några gånger per år, där min arbetsgivare står för fiolerna. Men vi har också fester där vi själva, var och en, är med och betalar ett antal hundringar i tillägg. Följer vi inte reglerna, så får vi ekonomichefen på oss. Han sitter en våning upp från mig. Eller så kommer revisorerna och påpekar felaktigheter. Men det blir aldrig några sådana. För vi har kunskaperna och kompetensen om var gränserna går.

Får vi nu be Näringsdepartementet, som basar över sitt Tillväxtverk, att skicka personal och ledning på kurs.
Grundkurs.
Med självhushåll.

I tältläger.

*****
Läs gärna mina tidigare inlägg på samma tema genom åren.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: