fredag, augusti 31, 2012

Fredagar är sämst - och bäst

På mitt jobb har vi en mycket kluven inställning till fredagar. Helgen närmar sig och vi är så fruktansvärt ambitiösa att vi sörjer att veckan ska ta slut.....  Nä - så är det inte. Men lite schizofren känner man sig inför fredagsjobbet. Det är en veritabel spurt mot helgledigheten. Trött efter veckans idoga slit måste man ta i för kung och fosterland denna sista arbetsdag.

För fredagen är de dåliga samvetenas dag. Kundernas samvete, alltså. De är då de plötsligt kommer på att den där resan till Astana på tisdag måste bokas, och visum fixas, och hotell och marktransporter och dessutom strejkar Lufthansas personal och när jag ändå är på gång... skulle vi inte ta den där resan till Golog också... Kan jag få svar nu, dvs NU, säger kunden. "Jag ska nämligen gå hem om två minuter."

Jag är lite elak. Men det är lite av den där stämningen som råder på fredagseftermiddagarna. Panik! Och vi ställer givetvis alla våra egna önskningar och ambitioner om en tidig hemgång åt sidan och fixar och donar långt efter stängningsdags. Ser till att den senegalesiske kunden får möjlighet att göra uppehåll i Stockholm för att hämta sitt pass på polska ambassaden, trots att han har en resa med genomgående biljett som inte tillåter uppehåll på vägen mot Krakow.

När jag så småningom kommer hem till lägenhen tar det sju minuter innan jag omklädd sitter i bilen och är på väg ut till skogen. Till stugan vid havet. I regnet. Där tänder jag en brasa och lagar till den rökta forell som köpts på torget, tillsammans med de sweet-chili-wokade och alldeles-runt-hörnet-odlade grönsakerna.

Helg!



















*****

3 kommentarer:

knapsu sa...

Då kan jag ju inte låta bli att undra över var Astana och Golo ligger?

Bert Bodin sa...

Knapsu: Astana är huvudstad i Kazachstan och Golog (g:et fattades) ligger Kina.

Har du inte upptäckt http://maps.google.se ???

Bert Bodin sa...

Annika Bryn skrev: Bert - jag måste bara bli firma och be dig arrangera min
jordenruntresa! Tänk att kunna ringa dig när jag är strandsatt på
botten av Grand Canyon och har missat helikoptern till flygplatsen där
alla strejkar, för att ta mig till båten som bara går en gång i veckan
över Lake Superior, och... Jag skulle känna mig så trygg, för du
verkar kunna fixa det mesta! Om inte annat så ordnar du så att någon
släpper en gourmetmiddag i fallskärm till mig från en förbipasserande
Jumbojet. Med lämpligt vin! ;) /ab