torsdag, augusti 09, 2012

Förmodligen årets sista ...

.. skärgårdstur för min del igår kväll. Pubkväll på Hindersön som ligger ungefär 3 mil ute i Luleå skärgård. Det är en stor ö med fast befolkning året om.

Här finns också ett gästgiveri, Jopikgården. Det var dit vi styrde kosan, när vi steg iland efter dryga en och en halv timme på villande hav. Bord hade vi beställt. Det var tur, för annars hade vi nog fått vara utan, eller sitta ute på gården och äta middag. Det blev till och med lite "besvär" att vi bokat bord för två, men fick en kompis med oss på slutet, så att vi blev tre personer. Men det gick att ordna. Serviceminded personal som med vänlighet fixade och omorganiserade.

Vi fick dessutom snart sällskap på den fjärde platsen av en barnmorska, som inte beställt bord alls, men som blev placerad med oss. Trevligt sällskap hamnade hon i. Bland tre tjusiga och belevade herrar.

Chèvretoast på blåbärssky. Jopikgårdens schnitzel fylld med Västerbottensost och suovas, och kaffedrink till dessert. Allt ackompanjerat av duktig och allsidig trubadur, som verkade behärska alla sorters musik. Aldrig hört talas om honom tidigare. Han höll igång mest hela tiden och avslutade också med kul quiz. Och allsången ville aldrig sluta. Liksom skratten, som trillade ut genom sommaröppna fönster och dörrar och ut över ängar och in mellan täta granar.

Härlig kväll.

Jopikgården på Hindersön. Skärgårdsidyll både sommar och vinter.

*****
Läs mer om Luleå Skärgård

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Leif sa...

Det är på öarna allting tydligen händer. Fick mejl med följande besked:

Vogt jer i Ærøskøbing for damer, der går med hat i Ærøskøbing på lørdag.
Du er i fare for at blive trampet ned af stiletter mellem kl. ca. 11.45 til 13, hvor de tripper fra Hattesen til Torvet.

En hattparad är på G med andra ord. Kan bli skoj att skåda innan vi till veckan far utomös och lämnar sommaren på ön. Kanske det luktar höst på mornarna när vi är tillbaka?