tisdag, december 04, 2012

Tjejer är konstiga (OBS! Provokationsblogg.)

Idag slog kylan till ordentligt i snöfattiga Luleå. Minus 21 fick mig att ta fram dunjackan och mössan, när jag skulle gå till jobbet i morse.

Den första jag möter ute på gatan är en kvinna i början på medelåldern. Hon går och pratar i telefon. Inga handskar. Klädd i en till synes tunn kappa, barhuvad. Det såg kallt ut.

Nästa tjej möter jag 25 meter senare. Ung. Modemedveten. Det innebär också att man inte har mössa, inte halsduk. Jackan öppen. Inget på händerna. Tygskor.

Intressant. Jag börjar studera folk. Och det upprepas ett par gånger till.

Tjejer i alla åldrar trippar omkring till synes klädda för plusgrader i arktisk kyla.

----

På jobbet lite senare. Vi har minst 20-21 grader inomhus på vårt jobb.

Där fryser tjejerna och ställer upp elementen på max.

Frågor på det???


*****

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Nej.

,-)

Turtlan sa...

Fel på temperaturcentrum undrar sjuksyrran?

Ska man vara hipp så ska man säger hon.som inte är det.
Överdragsbyxor och mössa på!

Suzesan sa...

Nej!;)

Kram
/Susanne

Leif sa...

Igår var det överdrivet kallt (-17) även i Stockholm. Marcel skall nödvändigtvis flänga runt överallt men han sticker inte ut ett morrhår i onödan om det regnar eller som igår är överdrivet kallt. Då såg han till att jag gick med honom iklädd värsta Canada G-jackan med plats nog så han kunde krypa in under och jag bar honom. När så folk undrade vad jag bär på tittade han gärna fram. Var det tjejer förklarade han det är viktigt att klä sig varmt.
- Oj, vad fin och klok katt!

Cecilia N sa...

Jag begriper mig inte på dem jag heller.
Jag är ju med i den fiktiva föreningen Våga Vägra Frys'. Och det har jag meddelat mina numera vuxna barn i ungefär alla år. Vill de frysa om sin kropp så får de väl göra det, så länge de inte fryser om min.

Idag hade jag yllekalsonger, jeans, täckbyxor. Då klarar man att stå på torget och kramas. En flicka hade tygconverseskor. Jag påpekade det olämpliga när hon klagade på att hon frös, men hon kontrade med att de var ... fodrade! Ja jisses ...

V sa...

Du missade uppenbarligen mig imorse när jag likt en Michelingubbe vaggade Storgatan fram i täckbyxor, vinterjacka med tjock kofta under, dubbla halsdukar och dubbelfodrade vantar - men det vette tusan om det syntes att jag var "tjej" under alla dessa kläder ;-)

Men jag frös inte! :-)

Bert Bodin sa...

V: Jodå - Nog såg jag dig. Höll ju inte på att komma förbi. ;-)

Bert Bodin sa...

Cecilia N: Vi kommer att ha en massa ledbesvär bland dem som ska sköta om oss pigga gamlingar på hemmet.