torsdag, december 06, 2012

Hybris . . .


. . kallas det.

Mitt land var inte ett dugg lamslaget!

Men hos Stockholmsmedier händer det rätt ofta.

Snäv självhorisont, kan det kanske kallas. 

*****

. . . från mobilen

11 kommentarer:

Leif sa...

Katten Marcel sa precis detsamma efter kalabaliken och uppgörelsen i Kastrup var över ha flugit upp till Stockholm. Det började med nya regler vid incheckningen. Pga att han alltid reser i kabinen är det manuell incheckning som gäller. Jag var med och vi ställde oss i labyrintkön. Nåja, vi var ute i god tid.

När vi kom fram sa SAS-killen att det var nya regler och vi måste först checka in vid en annan disk tvärs över hallen och sedan komma tillbaka till honom för att checka in bagagekofferterna. Före incheckningen vid den andra disken kunde han inte göra något.

Okey, vi travade över till en ny labyrintkö som rörde sig långsamt. Till slut fick vi boardingkortet så vi kunde skynda oss över till den första kön igen för att checka in bagaget. Kön var längre än när vi först ställde oss i den. Men vi fick i alla fall avlevererat väskorna till SAS-killen. Sen blev det att springa upp till säkerhetskollen och vidare igenom Kastrup till gaten. Vi hann och kunde pusta ut. Katten springer dock obesvärat mycket fortare än mig.

På planet var det ingen flygvärdinna som kliade han under hakan, hälsade och gullade med honom som han är van med. Säkerhetsinstruktionerna fick vi se på videoskärmar medan kabinpersonalen satt ned. De gjorde sina jobb men geisten verkade ha försvunnit. SAS-planet landade dock som vanligt punktligt enligt tidtabell.

Så blev det överdrivet kallt och snökaos. Katten var iväg och åt av julbord, blev dålig i magen. När han kom tillbaka ville han ha Aloe Vera för att ordna till i sin mage. Vilket jag inte hade tillgängligt och fixa fram det var inte så lätt pga vädret.

- Va! Är hela landet lamslaget? Skrek Marcel med hög stämma.

Jag tänkte på Ted Ströms vintersaga.I sitt sommarresidens på Ærø har Marcel nämligen både Aloe Vera ståendes i kylen och även några plantor att tugga på vid behov. Han gillar det. Ett tag hade jag en skummande Aloe Vera-tandkräm till hans tandborstning viket fungerade bra. Men han gillade även att äta den tandkrämen och snodde åt sig allt vad han kom åt av den. Vi bytte till Aquafresh isoactive som fungerar utmärkt. Katter är kloka och kan lära oss människor ett och annat.

Turtlan sa...

Om landet Sverige omfattar Stockholm och några mil utanför där så kan jag hålla med. Men om landet Sverige är ett större område så kan jag knappast påstå att det var lamslaget! Det var MYCKET snö där i storstan kan jag lova. Men sen ju längre vi kom från Hufvudstaden ut i landet Sverige så var det en vanlig vinterdag. Inget märkvärdigt alls.

Det drösade ner en hel del snö där i storstan igår när jag råkade befinna mig där. Men sen att folk inte kan anpassa sig till det är mer märkligt. Allt ska rulla på precis som vanligt ändå.

I efterhand så borde jag ha fattat att man ska inte åka dit när det är en klass 2 varning. Det innebär strul utan tvekan! Men man är ung så länge man lär sig!

Hälsningar från en vanlig vinterstad.

Bert Bodin sa...

Leif: Tack för den berättelsen.

Bert Bodin sa...

Turtlan: Stockholmsbaserade medier älskar att se huvudstaden som det enda viktiga. Resten kallas landsorten och tjänar bara som någon sorts utfyllnad, som bara tär. Att det i verkligheten är tvärtom kan de sällan inse.

Sverige var långt ifrån lamslaget igår. Inte ens alla stockholmare var lamslagna. Men det blev dramatik i rubriken. DN som kvällsblaska.

Turtlan sa...

Gissa om jag njöt när jag steg av tåget här sent igår kväll. En kort promenad så var jag hemma. Lugnt och stilla.

Stockholm har sin charm och värt att besöka men lockar inte att bo där. Jag uppskattar närheten här utan behöva välja bort utbud av affärer, kultur och dylikt. Det finns här också. Sen så kostar inte hus och lägenheter onödigt många miljoner. Konstigt att inte fler upptäckt det.

Gokväller från Sola Stan

Anonym sa...

Det intressanta är att DNs förstasida i Stockholm inte hade den rubriken...

Bert Bodin sa...

Anonym: Intressant, som sagt. Vad hade den upplagan då? Upplagorna ute i landet trycks tidigare, förmodligen, så de hade väl "vaknat till" och insett att världen utanför huvudstaden levde i ovisshet om att de var totalförlamade. ;-)

Anonym sa...

Rapport från Sandviken...tjugomil norr om den kungliga huvudstaden...två timmar med bil eller tåg...dubbelt så mycket snö...ingen var lamslagen:-)

Bert Bodin sa...

Anonym: Rätt sida om Svealandsgränsen. :-)

Anonym sa...

Inte helt osant, åkte upp från Stockholm i bil i slutet av förra veckan, inte under det värsta snöandet men strax där efter...fram till norra uppland var det mycket dåligt plogat men vid passagen vid älvkarleby (precis norr om gränsen till norrland) var det helt plötsligt mycket bra plogat...;-)

Bert Bodin sa...

Anonym: Tack för den ögonvittnesrapporten.