söndag, september 17, 2017

Som om ingenting hänt

I går morse kom vi plötsligt på att vi hade en brödrost i vår lilla lägenhet. Det blev en trevlig ny dimension till frukosten. Vi har ingen brödrost hemma. Det har liksom inte varit vår grej. Visst är det gott, men samtidigt ska den placeras på något bra, tillgängligt, men inte platskrävande ställe. Lös det, den som kan.

Idag blev det förstås också rostat bröd. Av annan sort. Men så gott. Kanske får vi överväga ett inköp, trots allt.

Det var lite kyligare idag. Bara 19 grader i natt. Och vi som hela tiden tackat för att vår balkong har skugga i stort sett hela dagen. Vi har ju sett hur andra undviker att sitta på sina på grund av värmen. Men både vi och frukosten satt bra.

Och nu till middagen är vi hemma. Allt uppackat. Smutstvätten i tunnan. Med vedmod tänker jag på att sommarkläderna nu ska vinterförvaras. Shorts, t-skjortor, pikétröjor, sommarskor. Allt det där är nu inaktuellt.

Middag har vi också hunnit få i oss. Det är liksom trolleri. Raskt har vi förflyttat oss över hela Europa i syd-nordlig riktning. På fyra och en halv timme.

Från en värld till en annan.

*****

3 kommentarer:

bettan sa...

Klart ni ska ha en brödrost.
Köp liten bricka 28x20 cm på IKEA eller Åhlens. Passar precis för en ordinär brödrost. Perfekt smulsamlare och bara att lyfta in i närmsta skåp.

Turtlan sa...

Ja det är superbt med direktflyg till och från sin hemort eller strax nära dan. Hemma strax efter att man landat istället för en resa från tex Stockholm och hem eller en övernattning där.

Välkommen åter till Svedala :-)

Bert Bodin sa...

@bettan.
Njae ... Det får nog vara.

@Turtlan.
Det är så bekvämt. Härifrån Luleå har vi mycket att välja på. Mallorca, Kroatien, Kreta, Sardinien, Thailand, Rhodos. Ja, t.o.m. Mexico.