tisdag, september 12, 2017

Vi gjorde nog rätt

Natten var stormig, ja åtminstone väldigt blåsig. Vaknade många gånger av att jalusin i den öppna balkongdörren slog hårt i väggen. Men stänga kunde vi inte på grund av värmen i lägenheten.

Gryningen kom och den var kav lugn. Inte en enda rörelse i luften. Havet brusade av kvarlämnade dyningar.

Vi hade bestämt oss att vända lite på programmet. Vi tar en dag i stan och ser oss omkring. Sedan drar vi till stranden på eftermiddagen och avslutar med ett dopp i solnedgången.

Nu var det ju så, att när vi väl kommit igång så återvände blåsten med full kraft. En ettrig nordanvind piskade upp havet ordentligt. Men egentligen kändes det rätt behagligt. Tempen låg ju på 28-29 grader, trots allt.

Ett mål hade vi. Trots att vi varit här i stan tio, elva gånger, har vi konstigt nog aldrig besökt det gamla fyrtornet, byggt av venetianarna någon gång i slutet av 1400-talet. Det har bara inte blivit av. Sagt och gjort. Sedan blev det mera planlöst flanerande. En frappé på ett hamnkafé, och sedan vidare i gränder och längs promenader. På vägen hemåt, stannar vi till för en sen lunch. Det blir oftast kring normal eftermiddagsfikatid, alltså halvtre.

Vi inser då också att det där med eftermiddagsdopp inte ter sig så värst lockande. Vinden är för stark. Nästan ingen är i vattnet, eftersom vågorna är stora.

Det fick bli som det blev. En stund med en bra bok på balkongen. En slummer. En kaffe.

Och nu väntar duschen.

Sedan får vi se.



*****

4 kommentarer:

Babsan sa...

Ni ser ur att haft en skön dag

Bert Bodin sa...

@Babsan.

Rätt gissat.

Turtlan sa...

Poolen var inte ett eftermiddagsalternativ?

Bert Bodin sa...

@Turtlan.

Jag är ingen poolmänniska. Dessutom var den i eftermiddags ockuperad av en dykkurs, eftersom de inte kunde hålla till i det upprörda havet. Kolla här:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155258755112639&id=752267638