söndag, augusti 25, 2019

Nya utsikter

Utsikt från stugans terass

Vi drog norrut idag. 45 mil, närmare bestämt. Men ändå inom länet. (I vilka andra län klarar man det?). Slutstation Björkliden fjällby, där vi hyrt en stuga, för lite lyxig fjällsemester.

Vi hoppas få göra några trevliga dagsturer härifrån. Och komma tillbaka för en god middag på hotellet uppe i backen.

 Det här är kända trakter för mig. Här har jag varit trogen besökare sedan jag var tre år gammal, då vi ofta hyrde i ett självhushåll i Vassijaure lite  längre bort mot norska gränsen. Eller i Katterjokk. Här har jag vandrat eller åkt skidor i snart sagt varje dal. Gjort toppbestigningar under friluftsdagar i skolan, eller mött Atlantens vågor i Rombaksbotn. Norge är bara några kilometer brett just här.

 Nu hoppas vi bara på hyfsat väder. Det har regnat en del på vägen hit. Men nu har vyerna vidgats.

*****

4 kommentarer:

kersti sa...

Där har jag bara varit en gång. För sådär 23 år sedan firade svärmors 75 årsdag. Minns det som en magisk aprilvecka med härlig skidåkning ensam i spåret, solen, tystnaden, det var magi. Och jag behövde inte ens frysa om fötterna.

Bert Bodin sa...

@kersti

Välkommen hit igen.

Thalassa sa...

Vilka minnen detta inlägg framkallar! Björkliden och Katterjokk (där stugvärden kallades Faderallan) både på egen hand och med skolan. Och så realskolans tur till Rombaksbotn, som var mitt första besök just där och kändes magiskt och nästan exotisk med sin växtlighet. Hoppas ni får fina dagar. Men hör du - lyxmiddag... Ska man inte ha matsäck i ryggsäck på dessa platser?

Bert Bodin sa...

Angående lyxmiddag ... igår blev det suovas.
Ibland måste man få skämmas lite.😉