.. anpassa sig? Att fixa en kopp kaffe eller två, har aldrig varit något problem i det här hushållet. Vi har alltid avhållit oss från krångliga kaffebryggare och har aldrig investerat i någon espressomaskin, eller liknande.
Dels tar såna mackapärer plats, är fula, och tar tid för att framställa några koppar. Nej - här har enkelheten fått råda. Så kallade bistrobryggare är vad som gäller. En kanna, en 'sil'. Två delar. Idealiskt.
Men nu fick man en käftsmäll i dagens
nyhetsflöde. Det visar sig nämligen att kaffet inte filtreras ordentligt
i våra 'apparater'. Det kaffe som serveras innehåller beståndsdelar som
kan orsaka ohälsa i hjärta och kärl. Det låter ju jättefarligt.
Nu rekommenderas bryggtratt med filter; dvs det som gällde förr i tiden, innan bistrobryggaren dök upp.
Vår konsumtion är inte så stor. Tre koppar om dagen är det vanliga. Kanske kan man fortsätta med sina snygga tvådelarskannor. Gott blir det i vilket fall.
*****
Fortsätt ni. Förr eller senare ska man ju ändå dö och det kvittar av vad. Ofiltrerad kaffe kanske är att föredra framför andra dödliga sjukdomar :-)
SvaraRadera@Lena
RaderaTack för ditt stöd. 🙃😉