tisdag, november 19, 2013

Förbluffad

 - Bokar ni resor utomlands också?

Hotellrepresentanten från den amerikanska hotellkedjan tittar förvånat på oss, sedan hon ställt frågan på sin utpräglade Lidingöamerikanska, förmodligen med den föreställningen att vi vid jorden ände reser som längst till Sveriges huvudstad.

*****

7 kommentarer:

Turtlan sa...

Hö hö! Hon frågade kanske om ni har flygplats också? Ja man slutar aldrig förvånas.

Eller som en gång i USA när en kille trodde jag lurade honom att det finns ett språk som heter Swedish. Oh no, everybody speaks english sa han....

Men hur låter Lidingöamerikanska? Det har jag missat.

Bert Bodin sa...

Turtlan: Lindingöamerikanska är utrpräglad lidingödialekt där vartannat ord är på amerikansk engelska, främst s.k. branschsspråk.

Elisabet. sa...

,-)

Allmycke sa...

Lidingöamerikanska är lika irriterande som när man direktöversätter svenska ord och begrepp i tron att det heter samma sak på engelska.
"Reception" på svenska är där du får din nyckel till ditt rum, men på engelska betyder samma ord "mottagning" - speciellt i samband med ett bröllop eller liknande tillställning.
Sedan ska vi inte ens prata om hur det blir när restauranger ska översätta sin meny till engelska, tyska eller franska och förlitar sig på någons skolkunskaper i de olika språken...

Bert Bodin sa...

Allmycke: Vi lär vara bäst på engelska av alla europeer undantaget invånarna i England.

Men oj - vad det finns undantag. Och precis som du säger; det finns mycket Swenglish där ute.

Cecilia N sa...

Men irländarna då? Bräcker vi dem?

Bert Bodin sa...

Ceclia N: Nej - Jag tror att det ska heta att vi är bäst av de som inte har engelska som officiellt språk. Eller hur man nu ska uttrycka det.