torsdag, januari 30, 2014

Bara en blomma

Plötsligt upptäckte jag att amazonliljan i hörnet var riktigt snygg. Den har vaknat till liv när ljuset har börjat återkomma.

Jag låg i soffan och jäste och fick se den ur en vinkel som jag inte sett den förr, eftersom denna rätt så tunga "pjäs" hade vridits på sin plats. Så det vara bara att hämta kameran.

Bilderna är något bearbetade. Litegrann alltså. Här och där.

Vilken tycker du är snyggast?


*****

8 kommentarer:

V sa...

Bild nr. 2 tycker jag bäst om :-)

Allmycke sa...

Jag har lite svårt för bilder som är manipulerade på ett eller annat sätt. Hur ser den ut på ett foto rakt ur kameran?

Bert Bodin sa...

Allmycke: Bild nr 3 är bara något kontrastförstärkt.

Anonym sa...

Jag har svårt för manipulerade bilder!Babsan

Elisabet. sa...

Nummer 2, säger jag.

Anonym sa...

Bild 2 är finast och sen kommer den sista.

Anonym sa...

Bild 4 är fin, gillar det intensivt gröna och dammfria bladet. Dammiga växter gör mig torr i munnen. :-)

Bert Bodin sa...

Tack för era kommentarer. Jag gillar att trixa med bilder ibland. Särskilt när motivet är lite menlöst. Här var det formen, eller formerna som jag tyckte om. Men ursprungsbilderna blev väldigt "beigea" och småtrista. Originalet är alltså inget att visa.

Sedan finns det en ganska intensiv debatt om bearbetade bilder. Man kan göra snart sagt vad som helst i ett fotoprogram, vilket i t.ex i ett reportage kan bli helt vilseledande.

Å andra sidan är nästan inga bilder obearbetade nuförtiden. I varje kamera, i varje telefon finns fotoproram som "fixar till" bilderna på ett eller annat sätt. Jag har en kamera som till och med "sminkar" folk, slätar ut rynkor och sätter en frisk ansiktsfärg på folk, bara jag trycker på en knapp.

Att rixa med exponeringstider för att få fram olika effekter har gjorts i alla tider. Filter har använts i fotografins hela historia, osv.

Så vad är en bearbetad bild?

Egentligen.