lördag, januari 25, 2014

När vi vaknar ...

..  i stan på lördagsmorgonen visar termometern trettio minusgrader. Man blir ju lite tveksam till att ge sig iväg till stugan. Men frukost i magen ger mod - ja, egentligen hade vi väl aldrig tvekat, och ger oss iväg vid niotiden genom det huttrande landskapet.

Kommer fram och lastar ur, tänder en brasa och vrider på elementen, matar fåglarna och åker med återvinningsskräp till Råneå.

Tillbaka igen blir det elvakaffe, för första gången klockan elva. Det brukar annars aldrig bli förrän till lunchekot i radion, av någon anledning. Och för att vi ska vara förtjänta av detta går vi en långpromenad i tysta skogar, över till fiendesidan och ner på havsisen och hemåt. Svidande vackert.

Nu väntar forskningsinsats. Denna helg är det officiell fågelinventering. Det ska räknas individer vid husknuten, det villsäga vid fågelmatningen. Rapporteras sedan till rätt instans. Vi är enligt uppgift en halv miljon svenskar som har denna ansvarsfulla uppgift. Statistiken sammanställs och fågelpopulationen kan kartläggas i detalj.

Ja - Och så var det ju juryuppdraget också, förstås. Svensktoppen. (Se tidigare inlägg.) Dessutom har jag ansvaret för middagen. Ingen hejd på arbetsuppgifter. Här kan man ju inte sitta och slöa framför datorn.

Men först - en dusch.

Trevlig lördag!

Inga kommentarer: