söndag, januari 26, 2014

Söndagsslö

Termometern kryper uppåt redan på lördagseftermiddagen och idag på morgonen visar den behagliga 13 minusgrader.

Vi tar lång frukost. Räknar fåglar med dåligt resultat. Jag börjar tro att den iskalla period vi haft den senaste tiden har tagit sin tribut. Men talltita, svartmes, blåmes, talgoxe, nötskrika, större hackspett och domherre får vi besök av, om än i få individer.

En hare har kalasat på en av våra ölandstokar vid altanen, men troligen också fått en minnesbeta. En sladd till ljusslingan i syrenen har den också tuggat av. Kan tänka att det kom som en chock för den hungrige att strömmen var påslagen. Vi brukar stängsla dessa små ölandstokar (De har aldrig kommit upp särskilt långt i höjd eftersom haren har kalasat på dem förr.), men i höstas tyckte vi att de blivit så pass stora att det inte skulle behövas. Dessutom hade vi ju räknat med snö. Nu är ju det en bristvara i vinter, så tokarna står där med några cm kring fötterna bara. Undrar om de är goda.

Nu är de omgärdade med hönsnät.

En vacker promenad genom skogen och ut på havet blir det också, när sysslorna är gjorda.


*****

2 kommentarer:

norbergianblue sa...

Så härliga bilder! Och inte en enda bullrande, sladdande skoter i sikte. En nåd att stilla bedja om. :-)

Bert Bodin sa...

norbergianblue: Tack för finord. Och viss var det skönt att inte en enda skoter hördes eller sågs. Den riktiga säsongen har inte kommit igång ännu. Men vi är rätt så "befriade" där vi bor.