söndag, januari 19, 2014

Huset har krympt ...

.. inatt. Bit för bit har det kurat ihop sig. Med ljudliga knäppar och smällar slumpvis i tid och i olika hörn. Ljudliga nog för att väcka oss.

Kylan knackar i knuten. Eller Henrik, som har namnsdag idag och enligt tradition är enkall dag. Minus 30 på morgonen.

Jag är lite orolig för att vårt bilbatteri inte kommer att orka, när vi ska dra oss mot stan idag. Det har visat tecken förr. Klär mig redan innan frukost för att gå ut och koppla i motorvärmaren.

Det är en vindstilla morgon tack och lov. Småfåglarna äter frukost tillsammans med ekorrarna. På den kallrosa himlen hälsar en korp på solen.

Eller på mig.

*****
Vet inte varför bilden är suddig. Klicka på den så får du den i en snyggare skepnad.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Härlig morgon här också!
Inte så kyligt .., två minusgrader, men det blåser som vanligt och när jag är ute och fotograferar domnar högerhandens fingrar! Men vackert är det .., och tyst och lugnt. Fridfullt. Ser fem svanar ute till havs.

Anonym sa...

Här har vi 6 minusgrader, ymnigt snöfall, och en blek sol som försöker ta sig igenom molntäcket. Det är väl en himmelens tur att ni inte har någon vind, när det är så hiskeligt kallt! Och korpen är förhoppningsvis inte av det olycksbådande slaget. :-)

Bert Bodin sa...

Elisabet: Det där med vind är rackarns otrevligt, när tempen sjunker. Det behövs inte mycket för att göra fingrar till is.

Bert Bodin sa...

norbergianblue: Ingen olyckskorp. Bilen startade trots att den stått ute hela natten. (Fast med motorvärmare ett par timmar nu på förmiddagen, förstås.) Batteriet har visat tecken på att behöva bytas ut redan i höstas. Men nu tog det sig i kragen och levererade.